“Duşunmek ruhun kendi kendiyle konuşmasıdır...”
Turk bir ailenin cocuğu olarak bin yuz elli yıl once dunyaya gelen ve hayatı boyunca muzik, felsefe, botanik, matematik ve mantık alanında sayısız eserler kaleme alan Farabi, ilim ve duşun dunyasında “oğretmen” kabul edilen Aristoteles’ten sonra “ikinci oğretmen” kabul edilmiştir.
Sadece filozofları değil, sayısız bilimadamını da derinden etkilemiş, akımların ve icatların ilham kaynağı olmuştur.
Varlıklı bir ailenin ferdi olarak saraya yakın olmasına rağmen siyasi iradeyi tamamen reddedip kendini ilme adamıştır. Gunde yalnızca bir oğun yemekle hayatını surduren Farabi, zamanının her saniyesini ilimle gecirmeye gayret gostermiştir.
Cunku Farabi’ye gore insan ilmi aramakla mukelleftir. İlmi bulmak, onu oğrenmek ve onu anlatmak zorundadır.
İlim Cin’de bile olsa kalkıp peşine duşmek gerekir. İnsan ilim icin yaşamıyorsa ıstırap icinde, anlamsız ve mutsuz bir omur geciriyordur. Cağımız insanının anlamlı ve anlamsız gayretleriyle yuzleşmesi ve yeniden bir yaşam kurgusu inşa etmesi acısından Farabi’nin ilham dolu hayatı ve calışmaları ornek alınacak niteliktedir.

(Tanıtım Bulteninden)


Kitap Adı: Var mısın ki Yok Olmaktan Korkuyorsun? Yazar: Mesud Topal Yayınevi: Destek Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 120 Ebat: 11 x 18 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786053117728