Samsun'da denetlenen 4 bin 375 olcu aletinden uygunsuz bulunan 102'sine 66 bin 735 TL idari para cezası uygulandı.
'Her turlu olcu ve olcu aletlerinin doğru, ayarlı, damgalı ve uluslararası birimler sistemine uygun olarak kullanılması vizyonu' ile calışmalarına devam eden Samsun Valiliği Sanayi ve Teknoloji İl Mudurluğu, haksız rekabeti onlemek ve tuketiciyi korumak amacıyla piyasadaki olcu ve tartı aletlerini denetliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumluluğunda bulunan ve tuketicilerin gunluk hayatlarında, ticarette, endustride ve ulaşımda sıklıkla kullandıkları urunlerde bilgilendirme, gozetim ve denetim faaliyetleri gercekleştiren Sanayi ve Teknoloji İl Mudurluğu, Samsun'daki tum olcu aletlerinin doğru, ayarlı ve damgalı olarak kullanılmasını sağlamak uzere calışmalarına yıl boyunca devam ediyor.
3516 sayılı Olculer ve Ayar Kanunu kapsamında, Samsun'da akaryakıt ve LPG istasyonları başta olmak uzere yuksek cekerli baskul kullanıcıları, takograf ve taksimetreli araclar, kuyumcu, gumuşcu gibi hassas terazi kullanıcıları, hazır ambalajlı mamul ureticileri, balıkcı, baharatcı, aktar, pastane, manav, marketler ve kargo şirketleri gibi 963 iş yerinde 2020 yılı Kasım ayı itibarıyla 4 bin 375 olcu aletinde denetim yapılmış, uygunsuz bulunan 102 adet olcu aletine 66 bin 735 TL idari para cezası uygulanmıştır.
Konuyla ilgili acıklamalarda bulunan Samsun Valisi Dr. Zulkif Dağlı, "Ticarette kullanılan piyasadaki olcu ve tartı aletlerinin olcum doğruluğu, teknik duzenlemelere uygunluğu ve muayenelerinin yapılıp yapılmadığı, Sanayi ve Teknoloji İl Mudurluğumuz tarafından haksız rekabeti onlemek ve tuketiciyi korumak amacıyla yoğun bir şekilde denetlenmektedir" dedi. - SAMSUN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı