Kastamonu Belediyesi, acil durum ekibine yonelik afet ve olağanustu haller ile deprem anında yapılması gerekenlere yonelik eğitimlerini surduruyor.
Kastamonu Belediye Başkanlığı, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun talimatları ile acil durum, doğal afet ve olağanustu hallere karşı Sivil Savunma Planı eğitimlerini sıklaştırdı. Pandemi koşullarına uygun şekilde gruplara ayırılarak verilen eğitimlerde, Belediye sivil savunma uzmanı ve İl Afet ve Acil Durum Mudurluğu (AFAD) uzmanları tarafından Belediye Sivil Savunma Planı kapsamında oluşturulan Acil Durum Ekiplerine afet ve olağanustu haller ile deprem anında yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler verildi.
Eğitimlerin ilk oturumuna katılan Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, eğitim oncesinde yaptığı konuşmada, "Allah korusun ama şehrimizde ya da bolgemizde meydana gelebilecek doğal afet, saldırı veya acil durumlarda personelimizin farkındalığını artırarak gerekli tedbirleri almaya yonelik calışmalara hız vermiş bulunuyoruz. Sivil Savunma Planımızı guncelleyerek, mudahale ekipleri oluşturduk. Bu ekiplerin amirlerine ve gorev alan personellere oncelikli olarak teorik eğitimler veriliyor. İlerleyen gunlerde uygulamalı eğitimler ve tatbikatlar duzenlenecek. Olabilecek afet ve acil durumlarda vatandaşlarımızın en hızlı ve etkin şekilde yardımına koşmak icin bu eğitimler aralıksız surecek. Kastamonu Belediyesi olarak olası bir afet veya olağanustu duruma hazır olmamız gerektiği bilinciyle calışmalarımızı surduruyoruz. Bu calışmaları Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun talimatlarıyla hızlandırmış bulunmaktayız. Eğitimlerimizin başarılı gecmesini temenni ediyorum. katılımcılara ve eğitimcilere sağlıklı gunler diliyorum." dedi.
Eğitimlerin onumuzdeki gunlerde de devam edeceği belirtildi. - KASTAMONU
Kaynak: İhlas Haber Ajansı