Van'ın Caldıran ilcesinde kendisinden yaşca buyuk biri tarafından darbedildiği iddia edilen 9 yaşındaki cocuğun babası, suc duyurusunda bulundu.
Dilaver A, ilceye bağlı Erginler Mahallesi'nde hayvanlarını otlatan 9 yaşındaki oğlu M.A'nın, yemek yediği esnada arkasından gelen ve yaşca kendisinden buyuk olan B.D. tarafından dovulduğunu ileri surdu.
Kafasında yarıklar oluşan ve sırtında darp izleri bulunan oğlunun, darbedildiği cocuğun babası tarafından hastaneye kaldırıldığını belirten Dilaver A, olayın sorumlularının bulunması icin şikayetci olduğunu soyledi.

Babasını hastaneye goturduğu sırada olayı oğrendiğini aktaran Dilaver A, şoyle konuştu:
"Hastaneye gittiğimde oğlumu gordum. Cok kotu durumdaydı. Buraya getirirken de korkutmuşlar. 'Bir şey soylersen bir daha ailene gostermeyeceğiz' demişler. Oğlumu hastaneye getiren kişi kayalıktan duştuğunu soyledi. Oğlum duz bir alanda olduklarını ve kayalığın olmadığını soyleyerek yalanladı. Ben hayatımda boyle şiddet gormedim. Sorumluların cezalarını cekmelerini istiyorum. Bugun savcılıkta ifademiz alındı ardından bizi Van'daki Adli Tıp Kurumuna getirdiler. Bunu oğluma yapanlarla herhangi bir husumetim yok. Sucsuz, gunahsız cocuğumu darbettiler. Ben şikayetciyim. Bugun cocuğumun başına bunu getirdiler yarın başkasının cocuğunun başına getirmesin."
Darbedilen M.A. ise yemek yediği sırada saldırıya uğradığını belirterek, "Oturduğum sırada boynumdan bir ses geldi. Arkama baktığımda bir cocuk bana ust uste vurmaya başladı. Daha sonra babası geldi. O sırada ben bayılmışım. Başımı soğuk suyla yıkadığında kendime geldim. Beni kaldırdı ve 'kimseye soyleme sen kayalıklardan duşmuşsun. Soylersen seni babana, annene ve ailene gostermeyeceğim.' dedi. Cok korktum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Necat Hazar