Gecen sezon pandemi doneminden dolayı mac sırasında 5 oyuncu değişikliği kararına giden Premeir Lig Yonetimi, bu sezon başı itibari ile eski usule dondu. İngiliz takımları karşılaşmada en fazla 3 oyuncu değiştirebiliyor.
Yeni sezonun başlaması ile sıkışık mac fiksturune giren Ada takımları, futbolcu sakatlıkları ile sarsılıyor. Durum boyle olunca menajerler isyan bayrağını cekti.
Manchester United'ın Everton'ı 3-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından basın toplantısına katılan Kırmızı Şeytanlar'ın menajeri Ole Gunnar Solskjaer, yoğun mac fiksturunden dolayı "hata yapmaya ayarlandıklarını" dile getirirken, futbolcu sağlığının korunması icin onlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Liverpool Menajeri Jurgen Klopp da Virgin Van Dijk, Fabinho, Alcantara ve Oxlade-Chamberlain'in ardından, hafta sonu oynanan Manchester City macında son olarak Trent Alexander-Arnold'ın sakatlığa kurban gitmesiyle mac sonu patladı.
[h=3]"OLDURUCU BİR DURUM"[/h]BBC'ye konuşan Alman teknik adam, "Carşamba gunu karşılaşmaya cıkan takım cumartesi gunu 12.30'da maca cıkmamalı. Oldurucu bir durum. Uyanıyorsun ve maca cıkıyorsun. Premier Lig değişmeli. Sky, BT ve siz, iyi futbol istiyorsanız cocuklara biraz daha dinlenme suresi vermek icin oturup konuşmalısınız" diye konuştu.
"Bu cocukların dinlenmeye ihtiyacı var" diyen tecrubeli calıştırıcı, "Zor bir zaman. Tabii ki oynamak istiyoruz ama dun Solskjaer'in soylediklerine %100 katılıyorum. Sık aralıklarla mac yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
53 yaşındaki menajer, "Premier Lig yetkilileri ile konuştum. Pep ile de mactan once 5 oyuncu değişikliğini konuştum. Oyunculara yardım etmek icin bazı şeyleri değiştirmeliyiz" diyerek yetkililere seslendi.
[h=3]"GERİ GETİRMEK İCİN SAVAŞACAĞIZ"[/h]Manchester City Menajeri Pep Guardiola da mac sonu Klopp'u destekleyen acıklamalarda bulundu. Guardiola, "5 değişiklik hakkını geri getirmek icin savaşacağız. Diğer ulkelerdeki kulupler 5 oyuncu değişikliği ile oynuyor. Pandemi doneminin getirdiği olağandışı durumları anladıkları icin boyle oynuyorlar. Ara yok, dinlenme yok ve herkes evde. Burada futbolu yonetenler farklı ve ozel olmak istedikleri icin bu durumdan hoşlanıyor. Bu iyi değil cunku futbolcularımızı korumuyoruz ve korumamız gerekir" şeklinde konuştu..
[h=3]ASTON VİLLA MENAJERİNDEN DESTEK GELDİ[/h]Deplasmanda Arsenal'i 3-0 yenen Aston Villa'nın menajeri Dean Smith de diğer meslektaşları Ole Gunnar Solskjaer, Jurgen Klopp ve Pep Guardiola ile aynı yonde fikir belirtti.
İngiliz menajer, Arsenal galibiyetinin ardından, "Dunyanın en geniş kadrolu takımına sahip olmadığımız icin oyuncularımızı korumalıyız" dedi.