Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un vefatının 82. yıl donumu dolayısıyla Malatya'da protokol uyeleri mesaj yayımladı.
Malatya Turgut Ozal Universitesi (MTU) Rektoru Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un vefatının 82. yıl donumu dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektor Prof. Dr. Karabulut'un mesajında, "İstiklal mucadelemizin ve devletimizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u ebediyete irtihalinin 82. yıl donumunde rahmetle, minnetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un işgalci ve somurgeci batılı devletlere karşı verdiği istiklal mucadelesi ve Turkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda referans olarak aldığı tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ideali bugunde aynı inanc, azim ve kararlılıkla korunacak ve her şartta sahiplenilecektir. Malatya Turgut Ozal Universitesi mensupları ve oğrencileri Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un 'en buyuk eserim' dediği Cumhuriyetimizin huzur, barış ve guven icinde geleceğe taşınması icin uzerine duşun her turlu bilimsel ve akademik sorumlulukları yılmadan, yorulmadan yerine getirecektir. Bu duygu ve duşuncelerle Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u vefatının 82. yılında bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum. Ruhu şad olsun" denildi.
Malatya Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan, Turkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un vefatının 82. yıldonumu dolayısıyla yayımladığı mesajda,"Gazi Mustafa Kemal Ataturk, yaptığı bir konuşmada - İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, gecici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her koşesinde yeni fikir, yeni hayat ve buyuk ulku icin uğraşan aydın ve savaşcı bir topluluktur.- diyerek, tarih sahnesinde var olma yolunda şahsi değil milleti adına hareket ettiğini belirtmektedir. Evet, Turk milletine cağdaş ve bağımsız bir Turkiye bırakan Ataturk'u bugun daha iyi anlıyoruz. Yine, Mustafa Kemal Ataturk bir konuşmasında da 'Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikce yeryuzunde onu dağıtabilecek bir guc duşunulemez' derken verilen Kurtuluş Mucadelesine atıfta bulunarak, adeta bu gunlere de bir mesaj vermektedir. Milli Mucadele gunlerinde Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un onderliğinde birlik ve beraberlik icerisinde bu toprakları vatan yapan milletimiz, bugun de Ataturk'un bize bırakmış olduğu cağdaş ve bağımsız Turkiye'mizin bolgesinin gelişmiş ulkeler arasında yerini alması icin aralıksız calışmaya devam etmektedir. Bizler de Ataturk'un miras bıraktığı Turkiye Cumhuriyetini, hedefi olan muasır medeniyetler seviyesine cıkarmak adına daha fazla calışıp, daha fazla uretmeye devam edeceğiz. Bu duşuncelerle, vefatının 82. yıl donumunde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u, silah arkadaşları ile vatan toprakları icin canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum" ifadelerine yer verdi.
Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Guder, mesajında, "Ataturk'un bize miras bıraktığı Turkiye Cumhuriyeti'ni, hedefi olan muasır medeniyetler seviyesine cıkarmak adına daha fazla calışıp, daha fazla uretmeye devam edeceğiz. Cumhuriyetin kurucusu, istiklal mucadelesinin onderi Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u ebediyete irtihalinin 82. senei devriyesinde rahmetle yad ediyorum. 10 Kasım, milletimiz icin Ataturk'u anma gunu olduğu kadar, aynı zamanda onun ideallerini gercekleştirme konusundaki kararlılığı gosterme gunudur. 10 Kasım; bir milletin topyekun istiklal mucadelesi verdiği bir donemde azmi, cesareti ve ferasetiyle liderliğini yapan, duşmanların yurdumuzdan temizlenmesinde oncu olan Mustafa Kemal Ataturk'u anmanın, bir kez daha anlamanın gunudur. Ataturk'un hayatını, mucadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından 10 Kasımların onemi buyuktur. Butun hayatını bir milletin var olma mucadelesi uzerine şekillendiren Gazi Mustafa Kemal Ataturk, butun milletin takdirini kazanmış buyuk bir asker ve devlet adamıdır. Bir ulkenin onurunu, haysiyetini koruyarak nasıl bağımsız kalacağını, nasıl cağdaş bir Cumhuriyet haline getirilebileceğini tarihe kaydettiren Ataturk, bağımsızlık mucadelesi veren diğer milletlere de yol gosterici olmuştur. Millet olarak bize duşen gorev, buyuk bedeller odenerek kurulan Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşamak ve yaşatmak; Ulkemizi Ataturk'un hedef olarak gosterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak icin, birlik ve beraberlik icerisinde var gucumuzle calışmaktır. Eserleri ve oğutleri Turk milleti yaşadığı surece var olacaktır. Bu duşuncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Ataturk'u, silah arkadaşlarını, istiklal mucadelemizin tum kahramanlarını, canından aziz bildiği vatanı icin kanlarını bu toprağa dokmuş şehitlerimizi, terorle mucadelede şehit duşmuş guvenlik guclerimizi ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve dualarla anıyorum" denildi.
Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Cınar ise mesajında, "Milletine duyduğu guven ve inancı ile başlattığı Milli Mucadeleyi, bağımsız Turkiye Cumhuriyeti ile taclandıran Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u vefatının 82. yıldonumunde saygı ve minnetle yad ediyoruz. Turk milletini ve vatanımızı yok olma tehlikesinden kurtarıp, bizlere ozgur ve hur bir şekilde yaşadığımız guzel bir vatan emanet eden Gazi Mustafa Kemal Ataturk, aziz milletimizin ve bizlerin gonlunde her zaman mustesna bir yere sahiptir. Aramızdan ayrılışının 82. yılı, Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u anmak icin bir vesile olduğu kadar, Turkiye Cumhuriyetini onun gosterdiği hedeflere ulaştırma konusunda muhasebe yapmamız icin de bir fırsattır. Bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla, milletimizin inanc ve hurriyet sevdası, anaların dualarıyla bizlere vatan olmuştur. Millet olarak bize duşen gorev, buyuk bedeller odenerek kurulan Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşamak ve yaşatmak; ulkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak icin, birlik ve beraberlik icerisinde var gucumuzle calışmaktır. Bu duygu ve duşuncelerle; Turk milletine onderlik yaparak Anadolu'yu yeniden vatan haline getiren, milleti kendi iradesine sahip cıkma gucune kavuşturan buyuk devlet adamı, Turkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk başta olmak uzere silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum" ifadelerine yer verdi.
Malatya'nın Kuluncak İlcesi Belediye Başkanı Erhan Cengiz'in mesajında, "İstiklal mucadelemizin ve devletimizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u ebediyete irtihalinin 82. yıl donumunde rahmetle, minnetle anıyorum. Ulkemizin kurtuluşu icin yaptığı mucadele ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Mustafa Kemal Ataturk bu mucadelesiyle Turk'un gucunu bir kez daha dunyaya gostermiştir. Gazi Mustafa Kemal Ataturk, ileriyi gorme yeteneği, askeri dehası, olağanustu devlet adamlığı ve kısa surede Turkiye Cumhuriyeti'ni cağdaş medeniyetler seviyesine yukselttiği nokta ile buyuk bir lider olduğunu tum dunyaya ispatlamıştır. Ataturk, yapmış olduğu işler ve kurduğu Turkiye Cumhuriyeti Devleti ile Turk milletinin kalbinde buyuk bir lider ve devlet adamı olmuştur. Bu duygu ve duşuncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u, silah arkadaşlarını, istiklal mucadelemizin tum kahramanlarını, canından aziz bildiği vatanı icin kanlarını bu toprağa dokmuş şehitlerimizi, bir kez daha saygı, rahmet ve dualarla anıyorum" denildi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yonetim Kurulu Uyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu mesajında, "Eşsiz komutanlığı ve askeri dehasının yanı sıra sahip olduğu vizyonu, kararlılığı, ilke ve inkılapları ile tum milletlere ornek olmuş bir devlet adamı olan Gazi Mustafa Kemal Ataturk, hepimizin kalbinde şukran ve minnetle yaşamaktadır. Onun ulkemiz icin cizdiği uygarlık yolu ve Cumhuriyet gibi buyuk ve anlamlı emaneti her zaman yaşayacaktır. Askeri zaferlerin ekonomik zaferlerle taclandırılması gerektiğini ifade ederek muthiş bir kalkınma seferberliği başlatan Ataturk, Turkiye Cumhuriyeti'ne muasır medeniyet hedefini koymuştur. Bizler de iş dunyası olarak, ulkemizi onun bizlere bıraktığı hedeflere ulaştırmak uzere var gucumuzle calışıyoruz. Bu duşuncelerle, vefatının 82. yıl donumunde Gazi Mustafa Kemal Ataturk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tum kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yad ediyorum" ifadelerini kullandı.
Malatya Ticaret Borsası Yonetim Kurulu Başkanı Ramazan Ozcan, mesajında, "Bağımsızlık savaşımızın ardından en buyuk mucadelemiz, uygarlık ve ekonomik gelişim uzerinedir. Milletimizin cağdaş dunyada saygın bir yer edinebilmesi icin yorulmaksızın gayret etmek, calışmak ve uretmekle sorumlu olduğumuzun bilincindeyiz. Ataturk'un bize bıraktığı Cumhuriyeti, ilke ve hedefleri doğrultusunda guclu kılmak ve Turkiye'yi daha ileri seviyelere ulaştırmak icin cabamız devam edecektir. İş dunyası olarak, Ataturk'un ulkesinin girişimcisine olan guvenini asla boşa cıkarmayacağız, daha fazla istihdam ve yatırım icin calışacağız. Bu duygu ve duşuncelerle, ebediyete intikalinin 82. yıldonumunde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şukranla anıyorum. Ruhları şad olsun" ifadelerine yer verdi.
Turkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Buyuk Onder Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u, ebediyete intikalinin 82' inci yıl donumunde rahmetle ve şukranla andıklarını vurgulayan Malatya Baro Başkanı Enver Han'ın mesajında ise, "Bugun ulkemizin icinde bulunduğu şartlar, O'nun değerini bir kat daha arttırmaktadır. Onun fikirleri ve eserleri bizler var oldukca daima yaşayacaktır.Adı, yaşadığı yuzyılı aşmış ve dunya tarihine altın harflerle yazılmıştır. Turk Ulusu olarak boyle bir lidere sahip olmakla duyduğumuz onur, hicbir şey ile kıyaslanamaz. Ataturk'un koyduğu ilkeler sayesinde bugun Turkiye'nin cağdaş uygarlık seviyesinde olduğunu, bunu engellemeye calışan ic ve dış mihraklara karşı mucadelenin de surduruleceğine inancımız tamdır . Ulu Onder'in yaşamı boyunca verdiği mucadele bircok ulkenin bağımsızlık savaşına ışık tutmuştur.Bugun Ataturk'u ozlemle ve minnetle anmakla beraber, ilkelerine her zamankinden daha sıkı sarılmalıyız. Hepimiz Turkiye Cumhuriyeti'ni ve Ataturk ilke ve devrimlerini ilelebet yaşatıp, Turkiye'nin kalkınmasının yolunun, Ataturk'un duşunce ve ilkelerinden guc alınarak, O'nun eserlerine, Cumhuriyet'in butun değer ve kurumlarına gecmişte olduğu gibi bugunde sahip cıkılmasından gectiğinin bilincinde olmalıyız. Bu duygu ve duşunculerle; Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk'u ve Dava Arkadaşlarını, vatanımız uğruna canlarını feda etmiş Şehitlerimizi, Gazilerimizi şukranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz." - MALATYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı