Van İl Emniyet Mudurluğu Trafik Denetleme Şube Mudurluğune bağlı polis ekiplerine, trafik denetimlerinde "Stresle Başa Cıkma Yontemleri" konulu ofke kontrolu ve empati eğitimi verildi.
Trafik Denetleme Şube Muduru Selcuk Sungur'un destek ve katkılarıyla Van il ve ilcelerinde bulunan tum trafik personellerine eğitim veriliyor. Trafik denetimlerinde halkla ilişkiler ve iletişim eğitimi, Van Yuzuncu Yıl Universitesi Van Meslek Yuksekokulu Buro Hizmetleri ve Sekreterlik Bolumu Oğretim Gorevlisi Yucel İslam tarafından verildi.

Eğitimlerle ilgili gazetecilere bilgi veren Oğretim Gorevlisi Yucel İslam, ozellikle trafik polislerine verilecek olan eğitimlerin 7 gun sureceğini belirtti. Trafik uygulaması yapan trafik polislerinin halkla ilişkilerinin cok olması nedeniyle seminerin cok faydalı olduğunu değerlendiren Oğretim Gorevlisi İslam, "Kamu gorevlileri icin de gereklidir. Halkla daha cok temas halinde olan trafik polisleri daha cok on plandadırlar. Halkla ilişkilerde cok kapsamlı etkinlikler yurutulmuyor. Bu nedenle maalesef birbirimizi cok iyi anlamıyoruz. Bu da iletişim problemini beraberinde getiriyor. Daha cok farklı uygulamayla ve eğitimlerle hem trafik polislerimiz hem genel emniyet teşkilatları hem de butun kamu kurum ve kuruluşlardaki gorevlilerimizin bu noktada harekete gecmesi gerekiyor" dedi. - VAN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı