Kayseri Buyukşehir Belediye Başkanı Memduh Buyukkılıc, Turkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un vefatının 82. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
"Tum dunyanın takdirini ve saygısını kazanmış kahraman bir asker ve lider olan Ataturk onderliğinde tum ecdadımızın bizlere emanet bıraktığı bu vatanı ilelebet muhafaza etmek ve ileriye taşımak icin verdiğimiz mucadelemize bıkmadan, yorulmadan devam edeceğiz" ifadelerini kullanan Buyukkılıc, şunları kaydetti:

"Turkiye Cumhuriyetinin banisi, aziz milletimizin ve tum dunyanın takdirini ve saygısını kazanmış kahraman bir asker ve lider olan Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u ebedi istirahatgahına uğurlanışının 82. yılında rahmetle yad ediyorum. Yediden yetmişe bir mucadele veren yuce milletimizi, Kurtuluş Savaşı başta olmak uzere bircok zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Ataturk, milletimizden aldığı gucle tum dunyada ornek bir lider olarak gosterilmiştir. Ataturk'un 'Benim naciz vucudum, bir gun elbet toprak olacaktır. Fakat Turkiye Cumhuriyet, ilelebet payidar kalacaktır' dediği gibi bizler de birlik ve beraberlik icinde istikbal yolunda yakılan bu meşaleyi yeni nesillere emanet etmek icin mucadelemizi surduruyoruz."
Erciyes Universitesi (ERU) Rektoru Prof. Dr. Mustafa Calış ise yayımladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un gerek fikirleri gerekse de gosterdiği hedefleri doğrultusunda bu milletin her zaman en onemli değerlerinden biri olacağını ifade etti.
Kayseri Universitesi Rektoru Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da vefatının 82. yılında Kurtuluş Savaşı'nın buyuk komutanı ve Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un saygı, rahmet ve minnetle anıldığını kaydetti.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Colakbayrakdar ise mesajında, Ataturk'u vefatının 82. yıldonumunde millet olarak saygı, minnet ve rahmetle andıklarını belirtti.
Melikgazi Belediyesi Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise calışmaları ile her zaman Turkiye Cumhuriyeti'nin ve onun değerlerini sahipleneceklerini aktardı.
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet Buyuksimitci de mesajında, Mustafa Kemal Ataturk'un başlattığı kurtuluş mucadelesini zaferle sonuclandırarak, Turk milletine uygarlık duzeyine yukselme yolunu actığını ifade etti.
Turkiye'nin ilk ucak fabrikasının Ataturk tarafından Kayseri'de kurulduğunu hatırlatan Başkan Buyuksimitci, şunları kaydetti:
"Ataturk daha Cumhuriyetin ilk yıllarında 1926'da Kayseri'de kurdurduğu Turkiye'nin ilk ucak fabrikası başta olmak uzere, donemin en onemli sanayi tesisleriyle gunumuz sanayisinin temelini atmış, sanayicilerimizin ufkunu aydınlatmıştır. Bugun bize duşen, sanayimizi gelişmiş ulkeler sevisine cıkarmak ve gelecek nesillere refah duzeyi yuksek bir ulke bırakmaktır. Ulkemizin aydınlık geleceğine olan inancımız tamdır. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Ataturk ve silah arkadaşlarını olumunun 82'inci yılında bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz."
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yonetim Kurulu Başkanı Omer Gulsoy ise yayımladığı mesajda, Turk milletine ozgur ve bağımsız bir millet olarak yaşama onuru kazandıran Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un her zaman sevgi ve ozlemle hatırlanacağını aktardı.
Kayseri Organize Sanayi Bolgesi Yonetim Kurulu Başkanı Tahir Nursacan da "Buyuk liderler icin kuşkusuz matem değil, fikirlerine sadakat gereklidir" fikrinden hareketle, 10 Kasım tarihini bir matem ve milli yas gunu olarak kabul etmek yerine, fikirlerine yonelmek icin verilmiş bir fırsat olarak gorulmesi gerektiğini ifade etti.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, MHP İl Başkanı Serkan Tok, Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı (KİGDER) Sema Karaoğlu, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, Makina Muhendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy da 10 Kasım Ataturk'u Anma Gunu ve Ataturk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Esma Kucukşahin