Osmaniye'de 2020 sezonunda 476 bin 199 dekar tarım arazisinin sulandığı bildirildi.
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Mudurluğu'nden yapılan yazılı acıklamada, Turkiye'de tatlı suyun dortte ucunun sulamada kullanıldığı, bu bakımdan suyun depolanması, sulama tesisleriyle tarım arazilerine ulaştırılması ve bu surecte su kaybının minimuma indirilmesinin onem taşıdığı belirtildi.
Acıklamada ifadelerine yer verilen DSİ Genel Muduru Kaya Yıldız, modern sulana ile tarımda sağlanan verim artışlarının, uretim desenini ceşitlenmesi ve ciftci gelirlerinde artışa neden olduğunu ifade etti.

Bu kapsamda Osmaniye'de 1 Mayıs 2020 tarihinde başlayan sulama sezonunun 31 Ekim 2020 tarihinde sona erdiğini kaydeden Yıldız, "2020 yılı sulama sezonunda Osmaniye ilimiz ve ilcelerimizde toplam 476 bin 199 dekar tarım arazisi sulanmıştır. Osmaniye il ve ilcelerimizde 2020 yılında toplam 476 bin 199 dekar arazide yapılan sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ulkemiz ekonomisine 1 milyar 420 milyon 209 bin 917 TL katkı sağlandı. İnşa ettiğimiz baraj ve goletler, sulama kanalları ile iletim hatları sayesinde suyu toprakla buluşturuyoruz. Yaptığımız toplulaştırma ve tarla ici geliştirme hizmetleri ile tarım arazilerini buyutuyoruz. Ciftcimizin gelirini, uretim konforunu yukseltiyoruz. Boylece kırsal alanlardan gocun belli olcude onune gectiğimiz gibi gıda arz guvenliğinin de teminatı oluyoruz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muzaffer Cağlıyaner