Karabuk Universitesinde (KBU) Bebek Kutuphanesi Uygulayıcı Sertifikası Eğitim Programı yapılacak.
Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından verilecek eğitim ile Turkiye'de ilk defa Karabuk'te kurulan "Bebek Kutuphanesi" tanıtılacak.

KBU Sağlık Bilimleri Fakultesi Cocuk Gelişimi Bolumu Oğretim Uyesi Prof. Dr. Şehnaz Ceylan tarafından verilecek eğitime başvurular 16 Kasım'da sona erecek.
Kultur ve Turizm Bakanlığı Kutuphaneler ve Yayımlar Genel Mudurluğu tarafından Turkiye'de yaygınlaştırılması hedeflenen bebek kutuphaneleri ile erken cocukluk donemindeki cocuklara kutuphanenin eğlenceli bir yer olduğu mesajı veriliyor.
Verilecek eğitim ile katılımcılara bebek kutuphanesinin kurulum aşamaları, bebek kutuphanesinde yapılacak yaratıcı dans, etkileşimli kitap okuma, oyun, muzik ve duyu eğitimi gibi etkinlik ornekleri verilecek.
Eğitimde katılımcılara bebek kutuphanesi ile ilgili disiplinler arası calışmalar sunularak, bebek kutuphanesinde uygulama yapma becerisini kazandırmak amaclanıyor.
Eğitime katılmak isteyenler, "https://kbuzem.karabuk.edu.tr" internet adresindeki "E-Sertifika" bolumunden on başvuru formunu doldurarak başvuru yapabilecek.
Eğitimde başarılı olan katılımcılar bebek kutuphanesinin yaygınlaşmasında rol oynayacak ve katılımcılara Karabuk Universitesi onaylı e-sertifika verilecek.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Orhan Kuzu