Antalya Organize Sanayi Bolgesi'nde (OSB) bulunan AKE firması, universiteden yeni mezun olmuş, iş deneyimi olmayan muhendislere teorik ve pratik eğitimler vererek, deneyim kazandırıyor. 3 aylık AKE MEP eğitim surecinin sonunda 16 genc muhendisi kadrosuna dahil eden firma, yine en az 20 deneyimsiz muhendisi ekiplerine dahil edecek.
Universiteden yeni mezun olan ve her iş başvurusunda onlerine cıkan 'deneyim' şartını aşamayan genc muhendislere kapılarını acan AKE Asansor ve Yuruyen Merdiven şirketi, 3 ay once başlattığı Meslek Edindirme Projesi (AKE-MEP) kapsamında 18 yeni mezun muhendisi kadrolarına dahil edip eğitime tabi tuttu. Genc muhendislere 3 aylık surec icerisinde 90 saat kaynak, 27 saat talaşlı imalat, 45 saat genel imalat, 6 saat boyahane, 90 saat urun montajı, 16 saat yalın donuşum, 2 saat iş hayatına hazırlık kişisel gelişim eğitimi olmak uzere toplam 276 saat teorik ve pratik eğitim verilerek deneyim kazanmaları sağlandı. Şirket yetkilileri eğitimler sonunda AKE'de calışmaya devam etmek isteyen 16 muhendisi istihdam etti.
Fabrikada sertifika toreni
İŞKUR paydaşlığında gercekleşen Meslek Edindirme Projesi'nin sertifika toreni, AKE Asansor ve Yuruyen Merdiven şirketinin Antalya Organize Sanayi Bolgesi'nde bulunan fabrikasında yapıldı. AKE Yonetim Kurulu Başkanı Cetin Keskin ve Genel Mudur Yardımcısı Canan Keskin Gurkan ev sahipliğinde duzenlenen torene Antalya Organize Sanayi Bolgesi Yonetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Elektrik Muhendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, Makine Muhendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca, Genc Organize Sanayi Derneği Başkanı Elcin Ekici Ozturk, İŞKUR Antalya İl Muduru Veli Tekkanat, Antalya OSB Bolge Muduru İlhan Metin, Antalya OSB Teknopark Genel Muduru Dr. Aylin Tumay, İŞKUR yetkilileri, AKE kadrosu ve genc muhendisler katıldı.
Torenin acılış konuşmasını yapan Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, "Bir ulkenin geleceğine kast etmek istiyorsanız, o ulkedeki genclerin umutlarını yok etmelisiniz. İş hayatına yeni atılan, deneyim şartı nedeniyle iş bulmakta zorlanan ve bu nedenle umutsuzluğa kapılan genclerimize el uzatan Keskin ailesi, ulkemizin geleceğine yaptıkları katkılar nedeniyle her turlu ovguyu ve teşekkuru fazlası ile hak etmektedir. Sorumluluk artık burada calışacak genc kardeşlerimizdedir. Keskin ailesinin bu fedakarlığına sahip cıkarak, once firmanın, akabinde sektorun ilerlemesine katkıda bulunmak icin her turlu ozveriyi gostereceğinize yurekten inanıyorum. Ayrıca Bolgemizde başlattığımız eğitim seferberliğine kendi projeleri ile yeni bir halka ekleyen AKE firmasına ve calışanlarına teşekkur ediyorum. Teknik Kolejimiz ve Teknoparkımız ile başlattığımız donuşum ve eğitim vizyonumuzun Bolgemiz firmalarınca sahiplenilmesi, yeni projelerle desteklenmesi, sanayi sektorunun ve Antalya'nın gelişimine onemli katkılar sağlayacaktır" dedi.
"Elimizi taşın altına koymak istedik"
AKE-MEP'in tecrube yetersizliği nedeniyle iş bulmakta zorlanan genc muhendisler ile yetkin personel istihdamında sorun yaşayan işverenlere cozum sunmak icin hazırlandığını belirten Genel Mudur Yardımcısı Canan Keskin Gurkan, "İş ilanlarının genelinde 'deneyimli muhendis' arıyoruz ibaresi bulunmaktadır. Coğu genc, meslekte bir adım one gecmek ve tercih edilen kişi olmak icin daha okurken deneyim imkanlarını oluşturmaya calışıyor. Bizler de bu gelişmelerden yola cıkarak hem mesleğimizi gelecek nesillere sevdirmek hem genclerimizin geleceklerine hem de ulkemiz istihdamına katkı sağlamak icin elimizi taşın altına koymak istedik. Mesleğimizin temelinde muhendislik, ustalık ve teknik beceri var. Amaclarımızdan biri de sektorumuzde işi mutfağından oğreterek, teknik sureclere hakim, iş akış sureclerinde bilgili, iş ilişkileri konusunda goruş kazanmış muhendisler yetiştirmektir" şeklinde konuştu.
20 muhendis daha alınacak
Projede yer alan 18 muhendisten 16'sı ile calışmaya devam edeceklerini aktaran Gurkan, "16 arkadaşımız Ar-Ge, asansor, uretim, yuruyen merdiven uretim, kalite, satış sonrası destek departmanlarında goreve başlayacaklar. Projenin ikinci etabı cok kısa sure icerisinde başlayacak ve yine en az 20 deneyimsiz muhendis arkadaşımızı ekibimize dahil edip, kapsamlı eğitimlere tabi tutup, yine istihdam edecek ya da istihdam edilmelerine vesile olacağız" ifadelerini kullandı - ANTALYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı