Manisa'da 8 yaşındaki ilkokul oğrencisi Poyraz Cantez, okul harclığı ile aldığı bereyi uzerine not yazarak İzmir'deki depremde enkaz altından 65 saat sonra kurtarılan Elif Perincek'e yolladı.
Turgutlu İlcesinde Niyazi Uzmez İlkokulu oğrencisi Poyraz Cantez, ağabeyi Mehmet Ege Cantez'in okulu Şehit Abdullah Tayyip Olcok Ortaokulu'nun İzmir'li depremzedeler icin yardım kampanyası başlattığını oğrendi.

Ailesi ile alışverişe giden Poyraz, babası Bekir Cantez'e, kendi okul harclığı ile İzmir'deki depremde enkaz altından 65 saat sonra kurtarılan Elif bebek icin bere almak istediğini soyledi.
Bere'yi alan Poyraz, hazırladığı paketin uzerine "Ben 8 yaşındaki Poyraz. Bu şapkanın enkaz altından cıkarılan Elif'e verilmesini istiyorum" notunu ekleyerek, kampanyanın yapıldığı okula gonderdi.
Berenin uzerinde bulunan notu goren Şehit Abdullah Tayyip Olcok Ortaokulu Muduru Mehmet Taşcı, Bere'nin uzerinde bulunan notu okuduklarında duygulandıklarını soyledi.
Poyraz ve ailesine teşekkur eden Taşcı, şoyle konuştu:
"İzmir'de meydana gelen uzucu deprem den dolayı, Şehit Abdullah Tayyip Ortaokulu olarak yardım kampanyası başlatma kararı aldık. Bu kampanyada oğrencimiz olan Mehmet Ege Cantez'in kucuk kardeşi Poyraz'ın uzerinde not olan bir bere gorduk. Notu okuduğumuzda cok duygulandık. Kendi okul harclığı ile almış olduğu berenin Elif'e ulaştırılmasını istiyordu. Bizde ulaştırmak icin bereyi teslim aldık."
Poyraz'ın babası Bekir Cantez de Poyraz'ın kendi okul harclığı ile aldığını berenin uzerine yazılı olan nottan haberi olmadığını belirterek, oğlunun davranışından dolayı gururlandığını ifade etti.
Poyraz'ın yardım kampanyasından ağabeyi sayesinde haberi olduğunu dile getiren baba Cantez, "Oğlum Mehmet Ege Cantez, Şehit Abdullah Tayyip Olcok Ortaokulu'nda 8. sınıf oğrencisi. İzmirli deprem mağdurları icin okulda yardım kampanyası başlatıldığını bizimle birlikte Poyraz da oğrendi. Biz de yardımda bulunmak icin alışveriş yapmaya gittiğimizde, Poyraz bere beğendi ve 'Ben bunu Elif'e almak istiyorum' dedi. Ben de alabileceğini soyledim fakat Poyraz kendi harclığı ile almayı tercih etti ve Elif'e gonderdi." dedi.
8 yaşındaki Poyraz Cantez de, "Annem ve babam depremzedeler icin alışveriş yapıyorlardı. Bende kendi param ile Elif'e bere gondermek istedim. Aldığım berenin uzerine not yazarak bunu okula ulaştırdım." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Haluk Satır