-(Ozel) 82 yaşındaki kadın dolandırılmaktan son anda kurtuldu
65 bin TL parasını bankaya yatırmaya giden kadını polis durdurdu
İSTANBUL - Ataşehir'de yaşayan 82 yaşındaki Guloren Kızılsumer, kendisini telefonla arayan dolandırıcının tuzağına duşmekten kıl payı kurtuldu. Kızılsumer, dolandırıcının kendisine verdiği banka hesabına 65 bin TL para yatıracakken dolandırıcılığı fark eden akrabası tarafından kurtarıldı.

Ataşehir'de yaşayan 82 yaşındaki Guloren Kızılsumer'in telefonu gectiğimiz gunlerde dolandırıcılar tarafından arandı. Kendisini savcı olarak tanıtan dolandırıcı şahıs, Kızılsumer'e "kimlik bilgilerinin teror orgutleriyle ilişkisi olduğu ve bu nedenle bir miktar parayı kendisine verilen bank hesabına yatırması gerektiğini belirtti. Duydukları karşısında şoke olan Kızılsumer, olayı yengesi Selma Kızılsumer'e anlattı. Selma Kızılsumer de durumdan şuphelenerek durumu polise bildirdi. Paniğe kapılan Guloren Kızılsumer, yanına aldığı 65 bin TL ile beraber parayı yatırmak uzere bankanın yolunu tuttu. Kızılsumer, bankada 65 bin TL parasını dolandırıcıya kaptıracağı sırada bankaya gelen polisler tarafından kurtarıldı. 65 bin TL parasını dolandırıcılara yatırmak uzere olan Kızılsumer, yengesinin dikkati sayesinde dolandırıcıların ağına duşmekten kurtuldu.
Dolandırıcılık kurbanı olmaktan son anda kurtarılan Guloren Kızılsumer, "Beni aradı, polisim dedi. Ben tabii itiraz ettim ben dedim bu işleri inanmıyorum dedim. Dedi ki siz o zaman şu numaraya telefon edin dedi, benim ismimi sorun dedi ben de aradım. Polis dediler. Orada diyorlar ki sizin telefonunuza girildi. Ev telefonum var oradan başkalarıyla konuşuyorlar dedi. Butun bilgileriniz ait dedi. Biz de yakaladık onları dedi. Bankadaki paranızı, 65 binini İsvec'e gondereceğiz dedi. Ondan sonra İsvec'e gidecek, gelin biz operasyon başlatacağız dedi" dedi.
Dolandırıcılığın farkına varan Selma Kızılsumer, "Savcı olarak Kendini tanıtan birisi gorumcemi aramış, ben tesadufen mudahil oldum. Savcı olarak soylediği kişiyle goruştum. Sizin "savcı olduğunuzu nereden bileceğim" dedim.
Tekrardan telefonu aradı. "Telefonu neden kapatıyorsun, iki polisle kelepceleyerek sizi emniyete aldıracağım" dedi. Tamam buyurun aldırtın dedim ben de. O arada ablamı cep telefonundan arıyor, savcı diyor ki "bankadaki hesabınızdan para cekilecek herhalde siz bankaya gidin, ben de oraya geliyorum" diyor. Sonra ablam bankaya gidiyorum deyince ben de 155'i aradım. "Bir durum var şu polisi araştırın" dedim. Sonra zaten tekrar arayınca dedim ki "beyefendi aramayın avukatımızı cağırdık, o da bankaya geliyor" dedim. O kadar, daha aramadı" diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HALİT ARSLAN