Van'ın Ozalp ilcesinde yeni tip koronavirusu (Kovid-19) atlatan vatandaşlar, salgın surecinde ozveriyle gorev yapan sağlık calışanlarına teşekkur etti.
Ozalp Devlet Hastanesi pandemi servislerindeki tedavilerinin ardından taburcu edilen hastalar, hastaneye giderek iyileşmeleri icin fedakarca gorev yapan sağlık calışanlarıyla bir araya geldi.
Hastanedeki tedavi sureclerinde doktor ve hemşirelerin kendileriyle yakından ilgilendiklerini belirten hastalar, sağlık calışanlarına minnettar olduklarını ifade ettiler.
Koronaviruse yakalandıktan sonra solunum yetmezliği nedeniyle Ozalp Devlet Hastanesinde tedaviye alınan 70 yaşındaki kanser hastası Latif Berzek, bu surecte kendisiyle yakından ilgilenen sağlık calışanlarını ziyaret etti.
Sağlık calışanlarının buyuk gayretleri sonucu koronavirusu yendiğini anlatan Berzek, "İyileştim. Kendimi iyi hissediyorum. Uc kardeş viruse yakalandık. Ucumuz de koronavirusu yendik. Kanser hastasıyım ve cok şukur koronavirusu yendim. Herkes sağlığına dikkat etsin. Burada doktorlar ve diğer sağlık calışanları, sureci cok iyi yonetiyor. Bu eller bizi sağlığımıza kavuşturdu. Allah hepsinden razı olsun." diye konuştu.
Hastalığı yenen Bilal Boyuk ise emeklerinden dolayı doktorlara teşekkur ederek, "Koronaviruse yakalandığımda yuruyemiyordum bile. Sağ olsun hocalarımız beni servise yatırdı. Bugun cok şukur iyiyim. Pandemi servisinde calışan tum sağlıkcılarımıza teşekkur ediyorum." dedi.
Pandemi servisinde calışan Aile Hekimi Dr. Ercan Kara da hastanedeki tedavi surecinin ardından sağlığına kavuşan hastaların teşekkur etmek amacıyla kendilerini ziyaret ettiğini soyledi.
Hastaların sağlığına kavuşması icin ellerinden geleni yaptıklarını belirten Kara, şoyle konuştu:
"Onları sağlıklı gorduğumuzde mutlu oluyoruz. Salgını cok ağır geciren hastalarımız oldu ama cok şukur atlattılar. Hastalarımızın sağlığına kavuşup gelip teşekkur etmeleri bizi cok duygulandırıyor. Pandemi servisinde ozverili calışan fedakar sağlıkcıları tebrik ediyorum. Bizi ziyaret eden hastalarımıza da nezaketlerinden dolayı teşekkur ediyoruz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hakan Sarı