Van'ın Gurpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı, 10 Kasım Ataturk'u Anma Gunu ve Ataturk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
Kayabaşı, mesajında, Turkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u, ebediyete intikalinin 82. yılında saygı, minnet ve rahmetle andıklarını belirtti.
Ataturk'un butun insanlığın sevgisini ve saygısını kazanan bir lider olduğunu vurgulayan Kayabaşı, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Bizler Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk'u andığımız bu gunde, 'Benim naciz vucudum elbet bir gun toprak olacaktır, ancak Turkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.' sozunden hareketle, Turk milletinin ve Turk vatanının Turkiye Cumhuriyeti catısı altında bolunmez butunluğunu sonsuza kadar koruma ve yuceltme azim ve kararlılığı ile Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk'ten aldığımız kutsal emaneti, gelecek nesillere taşıyacağımızı bir kez daha butun dunyaya ilan ediyoruz. Bu duygu ve duşuncelerle Turkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk başta olmak uzere, şanlı ecdadımızı, İstiklal mucadelemizin eşsiz kahramanları ile tum aziz şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şukranla anıyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Emre Ilıkan