Batman'ın Sason ilcesinde Halk Eğitim Mudurluğu ile İŞKUR işbirliğinde CATOM, ADEM ve HEM'de 7 farklı alanda kurs acıldı.
Sason'da 15'er kişiden 7 farklı alanda acılan kurslara katılan 105 kursiyerin meslek oğrenerek İŞKUR tarafından sağlanan maddi destekle para kazandığını ifade eden Sason CATOM sorumlusu Muhsine Bozkurt, acılan kursların iş gucu piyasasının ihtiyac duyduğu bazı mesleklerde işsizlerin niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla yapılan meslek edindirme ve geliştirme kursları olduğunu soyledi. Acılan kurslara alınan kursiyerlerin secilmesinde sosyal etkinliklere katılma imkanı bulamayan ev kadınlarına oncelik tanındığını belirten Bozkurt, "CATOM bunyesine faaliyet gosteren kurslara katılan kursiyerlerimize, alacakları meslek eğitiminin yanı sıra, ozelikle ev hanımlarına yonelik sağlık, psikolojik danışmanlık desteği, aile ici şiddetin onlenmesi ve cocuk gelişimi gibi konularda davet ettiğimiz alanında uzmanlar kişiler tarafından ceşitli eğitim desteği de sağlanacaktır. Kurslarımıza katılan 105 kişiye eğitimin yanı sıra maddi destek de sağlanması bircok ailenin gecimine de katkı sağlayacaktır. Bu kursların acılmasında bizlerden desteğini esirgemeyen herkese cok teşekkur ediyorum" dedi. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı