Aliağa Belediyesi, mahallelerde temizlik, onarım ve yenileme calışmalarına Yukarı Şehitkemal Mahallesi'nde devam ediyor.
Aliağa Belediyesi Muhtarlık İşleri Mudurluğu ekipleri; Cakmaklı, Horozgediği, Bozkoy ve Aşağı Şehitkemal mahallelerinin ardından, Yukarı Şehitkemal Mahallesi'nde surdurduğu calışmalarında sona geldi. Ekiplerin, mahalle genelinde cevre duzenlemesi başta olmak uzere; ağac budama, ot bicme, yol acma, kasis ve durak boyama, taş tamiri, oyun parkı onarımı ve temizlik calışmalarını gercekleştirdiği belirtildi. Ote yandan, muhtarlık binası yanında mahalle halkınca kullanılmak uzere taziye evi icin de mesainin devam ettiği ifade edilirken, buyuk ve kucukbaş hayvanların olası kuraklıktan etkilenmemesi icinde muhtelif yerlere su goletleri acıldığı bildirildi.
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın muhtarlık olarak tum taleplerine yanıt verdiğini ifade eden Yukarı Şehitkemal Mahalle Muhtarı Kasım Ercan, "İki bucuk sene once bu koye taşındım. Bu koye daha once de gidip geliyordum. Koyun bayağı sıkıntıları vardı. Allah Serkan Acar'dan razı olsun. Benim muhtarlığım oncesinde de bircok hizmetler vermiş. Ne zaman ki yanına gitsek bizi hic geri cevirmedi" dedi.
Mahalle olarak buyuk bir taziye evine ihtiyac duyduklarını da sozlerine ekleyen Ercan, "Taziye evine cok onem veriyoruz. Vefat olduğunda taziye icin mahalle dışından cok fazla gelen oluyor. Bu nedenle mahallemize taziye evi yapılması icin talepte bulunduk. Talebimiz sonucunda muhtarlık binamızın yanına bir ek bina inşa edilecek. 50 metrekare olan yer en az 120 metrekareye cıkartılacak. Binanın yapımını her şeyi ile Aliağa Belediyesi ustlendi. Ayrıca belediye ekipleri 3-4 gundur mahallemizde genel temizlik, yabani ot temizliği, onarım ve bakım calışmaları gercekleştiriyor" şeklinde konuştu. - İZMİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı