Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 10 Kasım Ataturk'u Anma Gunu ve Ataturk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
Ustaoğlu, mesajında, İstiklal Savaşı'nın ve istikbal mucadelesinin onderi, Turkiye Cumhuriyeti'nin muessisi ve dunya tarihinin gorduğu en mumtaz şahsiyetlerden Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u, ebediyete intikalinin 82. yılında şukranla, minnetle ve rahmetle yad ettiğini belirtti.
Dunyanın sayılı devletleri arasında kendine haklı bir yer edinen, gunden gune guclenen Turkiye Cumhuriyeti'nin, Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un buyuk emekleriyle kurulduğunu ifade eden Ustaoğlu, şunları kaydetti:
"Emanet bıraktığı genc cumhuriyetin geleceğinden emin olarak hayata gozlerini yuman Ataturk, bu emanete sahip cıkılacağına olan inancını ise 'Benim naciz vucudum elbet bir gun toprak olacaktır fakat Turkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' sozleriyle ifade etmiştir. Bugun bizlere duşen Turkiye Cumhuriyeti'ni 'muasır medeniyetler seviyesine' ulaştırma gayretimizi her daim diri tutmak, bu hedeften sapmadan ilerlemek, bizden sonraki nesillerin de kıymetli emaneti aynı hislerle koruyup kollamasını sağlamaktır.
Bu duygu ve duşuncelerle Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u aramızdan ayrılışının 82. yılında bir kez daha rahmetle ve ozlemle anıyor, aziz hatırası onunde saygıyla eğiliyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Duygu Avunduk