Bursa'da yaşayan 85 yaşındaki Hayrettin Doğru'nun Buyuk Onder Mustafa Kemal Ataturk'un resim ve fotoğraflarıyla donattığı kahvehanesinde saatler, 28 yıldır 09.05'e ayarlanmış şekilde duruyor.
Merkez Osmangazi ilcesine bağlı kırsal Sec Mahallesi'nde, 1992'den beri kahvehanenin duvarlarına cok sayıda Ataturk posteri asan Doğru, Ataturk sevgisini mekana yansıtıyor.
İş yerindeki 11 masa saati ile 1 duvar saatini de Ataturk'un olum saati 09.05'e ayarlayan Doğru, kahvehanesinde Ata'ya olan saygısını her daim gosteriyor.
Hayrettin Doğru, AA muhabirine yaptığı acıklamada, kahvehaneyi Yunan işgalinde koyden kacmayan dedesinin anısına duzenlediğini soyledi.
Ataturk sevgisini kahvehanenin duvarlarında ifade ettiğini anlatan Doğru, şoyle konuştu:
"Bulduğum butun Ataturk resimlerini getirdim. Milli Eğitim'de 25 sene hizmet verdim. Coğunu o donem biriktirdim. Bunu 1992'den beri surduruyorum. Ataturk'u hayattaki kimseyle değişmem. Memleketimizi kurtarmışlar ve unutulmazlar. Saat 9'u 5 gece, Ataturk'un olum saati olduğu icin tum saatleri de oyle ayarladım."
"Ozel olarak burayı ziyarete geliyorlar"
Doğru'nun oğlu Rifat Doğru da kahvehanenin, koyun en eski binalarından birinde hizmet verdiğini belirterek, "Babam Hayrettin Doğru, Ataturk sevgisi dolayısıyla kahvehaneyi bu şekilde hazırladı. Fotoğrafların bir kısmını kendisi, bir kısmını da başka şehirlerden, ilcelerden Ataturk sevgisi olanlar getirdi. Babam da hazırlayıp kahvehaneye astı." diye konuştu.
Halen Ataturk posterleri asmaya devam ettiklerini aktaran Doğru, "Cok olumlu mesajlar alıyoruz. Zaman zaman ceşitli yerlerden ozel olarak burayı ziyarete geliyorlar." dedi.
Muhtar Huseyin Ture de "Kahvehaneye dışarıdan gelen, fotoğraf cekenler oluyor. Hic boyle bir yer gormedik, diyenler cok." ifadesini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Buşra Nur Yılmaz