Bu sene ilk kez halk katılımı olmadan gercekleşen İstanbul Maratonu, İYİ Parti genclik yapılanmasının "İyilik icin koş!" mesajıyla Turkiye'deki tum İYİ Parti genclik il başkanlıklarının katılımıyla tamamlandı. Atılan her adımın iyiliğe donuştuğu koşuya 70 şehirde 1.100'un uzerinde genc katılım sağladı.
Saat 10.00'da başlayan ve iki saat suren koşuya her şehir kendi bolgesinde katıldı. Koşu sonunda toplamda 6.000 KM koşulurken, 320.000 kalori yakıldı. Atılan her adımın mobil uygulama aracılığıyla bağışa donuştuğu koşuda sivil toplum kuruluşlarına 6.500.000 adım bağışlandı.
İYİ Parti Genclik Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas koşuyla ilgili

"Genel başkanımız sayın Meral Akşener'in partimizi ilk kurduğunda soylediği 'Ben bu yolu yanımda gencler olmadan yurumem!' sozlerini İYİ Parti gencliği olarak daima kılavuz edindik. İYİ Parti Genclik Politikaları Başkanlığı olarak duzenlendiği her sene adeta bir spor ve kent simgesi olmuş İstanbul Maratonu'nun bu sene ilk kez halk koşusu olmadan gercekleşmesiyle harekete gectik. Kısa surede organize olarak tum il başkanlıklarımızın katılımıyla 70 şehirde 1.100'un uzerinde gencle Turkiye'nin her koşesine taşıdık. Genclerimizin fikriyle ortaya cıkan bu koşuda binlerce kilometre ve milyonlarca adım kat ederek atılan her adımı iyiliğe donuşturduk. İYİ Parti Genclik Politikaları Başkanlığı olarak genclerimizin attığı her adımda yanlarında olmaktan gurur duyuyor ve gencleri genel başkanlık duzeyinde temsil ediyoruz. Genel başkanımızın liderliğinde birlikte yuruyor, iyilik icin koşmayı surduruyoruz." sozlerini kaydetti.
Atılan her adımın Help Steps uygulamasıyla iyiliğe donuştuğu koşuda 6.500.000 adım ceşitli sivil toplum kuruluşlarına bağışlandı.
Kaynak: Bultenler