Sivas'ın Kumbet Mahallesi muhtarı, muhtarlık maaşıyla mahallesindeki tum sokak ve caddeleri guvenlik kameralarıyla donatıyor.
Kent Merkezi Kumbet Mahallesi Muhtarı Erol Cakmak, ornek bir projeyi imza attı. Mahallesi'ndeki sokak ve caddeleri daha guvenli hale getirmek isteyen Cakmak, ilginc bir proje geliştirdi. Cakmak, muhtarlık maaşıyla şuana kadar 30 bin lira harcayarak 11 noktaya 33 guvenlik kamerası taktırdı. Guvenlik kameralarını taktırmaya devam eden Cakmak, tum sokak ve caddeleri kameralarla donatmayı hedefliyor. Cakmak, proje bittiğinde yaklaşık 25 noktaya 70'in uzerinde guvenlik kamerası takarak mahallesini Turkiye'nin en guvenli mahallelerinden biri haline getirmeyi hedefliyor. Şuana kadar taktırdığı kameralar ile bircok olayı aydınlatmayı başaran Cakmak, emniyet ile ortaklaşa calıştıklarını belirterek kameralar sayesinde bir cok asayiş olayının aydınlandığını ifade etti.

25 noktaya 70 uzerinde kamera takılacak
Kumbet Mahallesi Muhtarı Erol Cakmak, 25 noktaya 70 uzerinde kamera takıldığı zaman projenin tamamlanacağını ifade ederek, "Guvenliğinde cok onemli bir şey olduğunu biliyoruz. Bunu vatandaşa secin vadi olarak soyledik. Butun sokaklarımıza guvenlik kamerası taktıracağımızı, vatandaşın coluğunu cocuğunu, arabasını emniyete alacağımızı soyledik. ve vatandaş teveccuh gosterdi. Secimde de muhtar secildik. Bizde vaadimi yerine getirmek icin uğraşıyoruz. Başladık, bitireceğiz inşallah. Mahallede tespit ettiğimiz 25 noktamız var. Dun itibariyle 11'inci noktaya ulaştık. 11 noktamıza 33 kamera taktırdık.25 noktaya 70 uzerinde kamera taktırdığımız zaman inşallah projemiz tamam olacak" dedi.
Asayiş olaylarında azalma oldu
Muhtar Cakmak, guvenlik kameraları sayesinde asayiş olaylarında azalma olduğunu ifade ederek, "Projemiz cok basit, maliyeti az ve kullanışlı. Merkezi bir sistem değil. O yuzden maliyeti duşuk ama işlevsel bir proje. Her kamera bulunduğu noktada goruntu alıyor. Emniyetimizle ortak calışıyoruz. Kameraların şifrelerini onlara veriyoruz. Herhangi bir ihtiyac halinde emniyet birimler geliyor goruntuyu alıyorlar. Cok kullanışlı oluyor. Tonlarca para harcamaya gerek yok. Biz ilk once cocuklarımız dedik ve ilk kameraları cocuk parklarına taktırdık. Parktaki asayiş olaylarında gozle gorulur bir duşuş oldu" diye konuştu.
Turkiye'nin en emniyetli mahallelerinden biri olacak
Cakmak, proje bittiğinde Kumbet Mahallesi Turkiye'nin en emniyetli mahallelerinden biri olacağını soyleyerek, "Benim bildiğim bu proje Turkiye'de ilk. Ben bu projenin yayılacağını umit ediyorum. Hırsızı, sapığı gibi cemiyet mikropları mahallemizden uzak olacak. Bu proje ile onun garantisini veriyorum. Hatta Kumbet mahallesinde bir şey yapmaya değil buradan gecmeye bile cekinecekler. Yani Turkiye'nin en emniyetli mahallelerinden birini inşallah yapacağız. Kumbet mahallesi Turkiye'nin en emniyetli mahallelerinden biri olacak. Maliyeti konusunda şuana kadar 30 bin TL'nin uzerinde bir harcamamız oldu. 25 noktayı tamamladığımız zaman tahminen 70- 75 bin liralık bir maliyetimiz olacak" şeklinde konuştu. Vatandaşlar ise bu projeden cok memnun olduklarını dile getirdi. - SİVAS
Kaynak: İhlas Haber Ajansı