Aydın genelinde muhtac vatandaşlara destek olmak amacıyla gercekleştirilen askıda ekmek, askıda elbise gibi projelerinden esinlenerek harekete gecen ve ornek bir davranışa imza atan Aydınlı esnaf, ihtiyacı olana yardımcı olmak icin Askıda Et projesini başlatarak diğer esnafları da duyarlı olmaya davet etti.
Aydınlı esnaf, duyarlı bir projeye imza attı. Gectiğimiz Temmuz ayı icinde "Askıda Et" projesini başlatan esnaf Levent Yelken, Mahalle muhtarlarıyla işbirliği yaparak yoksullara yardım ediyor. Ornek projenin şuan icin 5 mahallede gercekleştiğini ifade eden Yelken; "Projeyi şu anda Kurtuluş, Cumhuriyet, Guzelhisar, Cuma ve 7 Eylul olmak uzere 5 muhtarlığımızla gercekleştiriyoruz. Ancak gun gectikce talep artıyor, İnşallah diğer esnaf kardeşlerimiz de ihtiyac sahibi vatandaşlarımız icin projemizin gelişip genişlemesine yardımcı olurlar. Boyle bir adımda bizde elimizden geleni yapmaya calışırız" dedi.

"Muhtarlıktan muhru ile eti alabiliyorlar"
Ornek projenin istismar edilmemesi amacıyla ihtiyac sahibi vatandaşlar, mahallelerindeki muhtarlıktan alacakları muhtarlık muhurlu belge ile etlerini alabilecekler. Muhtarlıktan gonderilen ihtiyac sahibi kişilerin isim listelerinin gelmesinin ardından gerekli kişilere etlerin ulaştırıldığı ifade eden Yelken, projede hem ihtiyac sahiplerinin hem de bağış yapan kişilerin isimlerinin gizli tutulması esas aldıklarını belirtti.
"İnsanlığımızı unutmamalıyız"
İnsanlara yardımcı olamaktan dolayı son derece memnun olduğu ifade eden Yelken; "Askıda ekmek zaten var ancak bireyin ihtiyacı olan sut, yumurta, sebze, meyve gibi gıda urunlerinde henuz boyle bir uygulamaya gecilmiş değil. Esnaf kardeşlerimizi duyarlı olmaya davet ederken bu projeye başladıktan sonra ihtiyac sahibi insanların ne kadar cok olduğunu ve durumu olanların, olmayanlara yardımcı olmasıyla insanlığımızı unutmayacağımızı anladım. Diğer esnaf kardeşlerimin de bunu anlayabilmelerini temenni ediyorum" dedi. - AYDIN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı