Erkekler neden yalan soylerler?
1. “Bu kıyafetin icinde kilolu gorunmuyorsun”
“Kız arkadaşımla ne zaman dışarı cıksan bana nasıl gorunduğunu sorar, cevabım her zaman “Cok ateşli ve guzelsin olur”. Cunku vucudunu saran elbiselerin ona yakışmadığını salaş gosterdiğini soylemekten cekiniyorum. Cunku bu durumda bana cep telefonunu fırlatır ve benden ayrılır.”
“Karıma aşığım ancak aldığı ‘trendy’ kıyafetleri nasıl bulduğumu sormasından nefret ediyorum. Moda hakkında pek bir şey bilmiyorum? Bu yuzden cevabım her zaman ‘Harika gorunuyorsun’ oluyor. Zaten o da gercekten guzel olduğunu duşunuyor ve aslında benim ne duşunduğumun cok bir onemi yok.”
2. “Benim tıraş bıcağımı kullanmanı onemsemiyorum”
“Bazı eşyalar erkeğin cok ozel eşyası olabilir. Bunlardan biri tıraş bıcağıdır. Bu nedenle tıraş bıcağımı başkasının kullanmasından hoşlanmıyorum.”
“Tıraş bıcağım kesinlikle sadece bana ait olmalı bunu karımın kullanmasını istemiyorum. Şampuan, sabun, duş jeli kullanılabilir ancak tıraş bıcağımdan uzak durmalı!”
3. “Dışarıdayken kesinlikle başkasına bakmıyorum”
“Erkek arkadaşınızın dışarı cıktığında başka kadınlara baktığını duşunuyorsanız buyuk olasılıkla bakıyordur. Sadece durust olmaya calışıyorum! Bunu yaptığımızda her zaman bilincsizce yaparız.”
“Karım her zaman dışarı cıktığımda ‘Kalcalara baktın mı? Baktıysan guzel kalcalar var mıydı’ der. Bu konuda şakalaşabildiğimiz icin şanslıyım ancak asla bilincli bir şekilde bakmam.”
4. “5 dakika sonra oradayım”
“Genellikle yolda olduğum zamanlar, ‘Bir dakika icinde orada olacağım!’ derim. Bu gercekte orada olacağım zamanı yansıtmaz ama daha hızlı gitmek icin acele ederim.”
“A noktasından B noktasına ne kadar surede gideceğimi asla tahmin edemem. Genellikle bekleyenlere ’10 dakika icinde orada olacağım’ derim ancak bu kesinlikle ortalama bir suredir.”
5. “Uzgunum”
“Bazen sevgilimin bana neden kızdığını anlayamıyorum. Bana kızdığını anladığımda ‘Bebeğim, cok uzgunum ve hatalıyım’ diyorum. Ne icin ozur dilediğimin bir onemi yok.”
“Genellikle karımdan neden ozur dilediğimi anlamıyorum. Coğu zaman tartışmayı sona erdirmek icin ozur diliyorum.”
Sonuc: Coğu erkekler kadınların duygularını incitmemek icin yalan soylediklerini soyler. Kadınlar gorunumleri veya kıyafetleriyle ilgili bir soru sorduklarında kotu de olsa doğru cevabı duymak ister. Kızgın ya da ofkeli olduklarında onlara karşı politik cevaplar vermek ortamı yumuşatabilir.
erkekgozuyle
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Erkekçe
- Erkekler Neden Yalan Soylerler?