Bu yılın başlarında piyasaya surduğu OnePlus Nord modeliyle tekrardan orta sınıf akıllı telefonlar uretmeye başlayan Cinli teknoloji firması OnePlus, bir yandan da diğer sektorlerde varlık gostermeye devam ediyor. Bu kapsamda OnePlus TV ve OnePlus Buds ile teknolojinin farklı alanlarında varlık gosteren Cinli uretici, yakın zamanda akıllı saat sektorune de giriş yapmayı planlıyor.
OnePlus Watch adıyla daha onceleri de karşımıza cıkan akıllı saatin, Google'ın Wear OS işletim sistemini calıştıracağı soyleniyordu. Sızıntılarla unlu Alman blog yazarı Max Jambora goreyse OnePlus Watch, Google'ın giyilebilir cihazlar icin tasarlanmış Wear işletim sistemini kullanmayacak.
[h=2]OnePlus, akıllı saatinde kendi ozel işletim sistemini tercih edebilir:[/h]
Ozellikle Cin merkezli firmalar olmak uzere bircok uretici, akıllı saatlerini daha iyi kontrol edebilecekleri ozel işletim sistemleriyle piyasaya surdukleri icin bu haber pek de şaşırtıcı olmadı. Bu noktada OnePlus'ın da benzer bir yol izleyeceğini ve akıllı saatini kendi tescilli işletim sistemiyle birlikte piyasaya sureceğini varsayabiliriz.
Ote yandan OnuPlus Watch'un Wear OS işletim sistemine sahip olmaması, saatin akıllı telefonlarla veya Android ekosistemiyle uyumlu bir şekilde calışmayacağı anlamına gelmiyor. Bir başka deyişle OnePlus Watch sahipleri, cihazlarını akıllı saatleriyle eşleştirip uyumlu bir şekilde kullanmaya devam edecekler. Ancak iş uygulama tarafına geldiğinde, OnePlus'ın burada nasıl bir yol izleyeceğini hep birlikte goreceğiz.
OnePlus'ın buyuk ilgi uyandıran yeni akıllı saatini ne zaman piyasaya sureceğini belirsizliğini koruyor. Onceki iddialar, akıllı saatin OnePlus 8T serisinin yanında piyasaya surulebileceğini one suruyordu fakat tahmin edebileceğiniz uzere bu iddialar da asılsız cıktı. Yeni tahminler, akıllı saatin onumuzdeki yılın ilk aylarında tanıtılacak OnePlus 9 serisiyle birlikte duyurulması yonunde.