Son yıllarda teknolojinin pek cok alanında firmalar, doğrudan urun satışı yerine abonelik sistemine geciş yapıyor. Bu durumdan oyun sektoru de nasibini alıyor. EA, Apple, Google gibi firmalar kendi abonelik servislerini başlatıyor.
Son ceyrek yatırımcı toplantısının ardından bir soru cevap oturumu gercekleştiren Take-Two’nun başkanı Karl Slatoff, yaptığı acıklamada oncelikli olarak firmanın acık goruşlu olduğunu ve gecmişte de oyunlarını bu tur servislere vermeyi kabul ettiğini belirtti. Yine de oyunların dağıtımı icin bu hizmetlerin tek yol ya da ana yol olacağına ikna olmadığını soyledi.
[h=2]Oyun fiyatları Take-Two’ya gore ucuz[/h]
Slatoff bu kadarla da kalmayarak oyunlara sahip olmak icin belirlenmiş fiyatın da “gayet anlaşılabilir ve saat bazında bakıldığında cok, cok duşuk olduğunu” soyledi. Tabii Take-Two yapımlarının uzun oynanış saatlerini de goz onune almak gerekiyor.
Take-Two başkanı acıklamasında “Goruşlerimizin pek değiştiğini sanmıyorum. Acık goruşluyuz. İnteraktif eğlencenin dağıtımında abonelik sistemlerinin ana yontem ya da tek yontem olacağı konusunda hayli şupheciyiz.” ifadelerini kullandı.
“Bunun nedeni ise insanların tuketim şekli. Bir oyuna sahip olmanın fiyatı oldukca mantıklı seviyede ve saat bazında bakıldığında cok, cok duşuk acıkcası.” diyen Slatoff, “abonelik sistemleri katalogları ulaştırmada onemli rol oynayabilir” acıklamasında bulundu.
[h=2]Take-Two tuketiciye gore hareket edecek[/h]
Acıklamada Slatoff ayrıca “Cok sayıda aboneliği, katalog oyunlar sunan abonelikleri destekledik. Desteklemeye de devam edeceğimize inanıyorum. Ve her durumda, son kararı tuketici verecek ve biz de tuketicinin karar verdiği yerde olacağız.” dedi.
Take-Two kendi catısı altında 2K, Rockstar Games ve Private Division gibi studyoları da bulunduruyor. Yakın zamanda da Codemasters’ın yonetici hisseleri icin bağlayıcı olmayan bir teklif yapan firma bakalım abonelik servislerine ısınacak mı?