Bugune kadar Apple'ın akıllı telefonlarının amacı dışında kullanıldığına pek cok kez şahit olduk. Ancak bu durum normal şartlarda Apple tarafından yasaklanmıştı. Şirket, iOS sisteminin ozelleştirilmesine izin vermiyordu. Yine de kullanıcılar, Apple'ın iPhone modellerinin jailbreak gibi ceşitli yontemlerle kontrolunu ellerine alarak telefona ceşitli uygulamalar yukleyebiliyorlardı.
Gectiğimiz gunlerde de YouTube'da yeni bir video boy gosterdi. 'osy' isimli bir YouTuber tarafından yuklenen kısa videoda Apple'ın iPhone 11 Pro ve iPhone 12 Pro telefonları gozuktu. Ancak telefonlar bu kez Apple'ın iOS işletim sistemini değil, Microsoft'un Windows 7 işletim sistemini calıştırıyordu.
[h=2]iPhone 11 Pro ve iPhone 12 Pro Windows 7'yi başlatma yarışında:[/h] YouTube'a yuklenen videoda Windows 7 işletim sistemi hic kullanılmıyor. Bunun yerine YouTuber, Windows 7 işletim sistemini hangi telefonun daha hızlı başlatabileceğini gosteriyor. Videoda Windows 7'yi en hızlı şekilde başlatan ve mucadeleyi kazanan isim elbette beklendiği gibi iPhone 12 Pro (sağdaki) oluyor.
Videoyu izlediğinizde aklınıza ceşitli sorular gelebilir. Orneğin YouTuber'ın iPhone'lara Windows 7'yi nasıl yuklediğini merak ediyor olabilirsiniz. Bunun cevabıysa Windows 7'nin aslında iPhone'lara yuklenmediğiydi. Kullanıcı, iOS icin geliştirilen sanal makine uygulaması UTM'yi kullanarak Windows 7'yi calıştırıyor.
UTM, iOS 11, 12 ve 13 surumlerinde jailbreak gerektirmiyor. Ancak eğer iOS 14 telefonunuz varsa ve bir sebepten dolayı telefonunuzda farklı bir işletim sistemi calıştırmak istiyorsanız jailbreak kullanmanız gerekiyor. UTM, yalnızca AltStore uzerinden telefonlara yuklenebiliyor.