Kısacık, yoğun bir aşk hikÂyesi. Sakin, sessiz, kendiliğinden, su gibi kendi yolunu bularak… Rock’n roll, gokteki yıldızlar gibi gecesini yaşarken, kerhanede soylenen şarkılarla, sahnede İngiliz cocuklarla, yalın ve siyah… Alman Sevgili, icinden Beatles gecen bir grafik roman… Dunyayı ısıtan ve soğutan aşk...
“Beatles, 1960, Hamburg… Varoluşculuğun popa donuştuğu anın, mukemmel vecizlikte bir grafik romanla anlatımı.” Benedikt Erenz, Die Zeit
“Baby’s in black (Alman Sevgili), sukûnetli, melankolik anların cizgi romanı.” –Thomas von Steinaecker, Suddeutsche Zeitung
“Arne Bellstorf, Beatles’ın başlangıc donemini şefkatli ve berrak cizgilerle, pek bilinmeyen bir bakış acısından ciziyor.” Matthias Schmidt, Stern
“… insanın dilinin tutulmasına yol acan guclu ifadeli kareler.” Alexander Muller, Rolling Stone
“Zihnimde kurmuş olduğum imgeler bir anda kayboldular ve yerlerini yeni bir şey aldı. O cehreleri sahnede gorduğum andı bu… Once John, sonra sırayla otekiler… Sonra Stuart bana doğru dondu işte, daha once Klaus’ta arayıp durduğum şey vardı onda ve o ‘şeyi’, onu gorduğum anda fark ettim… Bulmuş olduğuma inanamadığım bir şeydi o.” Astrid Kirchherr
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Alman Sevgili-Astrid Kirchherr ve Stuart Sutcliffe’in Hikayesi Yazar: Arne Bellstorf Cevirmen: Tanıl Bora Yayınevi: İletişim Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 16,5 x 22,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789750524202