Flaneur’un 22. kitabı, okuru Jorge Luis Borges’in cocukluğuna, gencliğine, hayal kırıklıklarına, kutuphanelerine, cennetine, ruyalarına, kaplanlarına acılan bir yolculuğa davet ediyor; hem de efsanevi Arjantinli anlatıcının kendi yazım tarzına yakın yerlerde dolaşan cizgilerle. Buyuk yazarın sonsuz biyografisinin carpıcı detayları, adım adım gelen "karanlık", Castell ve Pantoja’nın hurmetli calışmalarının izlerinin her sayfada surulebildiği bir labirent gibi kuruluyor. Kitap aynı zamanda gundelik hayatın sıradan "buyusu" ile fantastik bir evrenin yazınsal "buyusu" arasında gorsel bir gecit de acıyor.
Charles Bukowski’nin oykulerini gorselleştiren Butun Atlar Kaybetmeye Koşar’dan (2013) sonra Flaneur Books da bu edebiyat hattını izlemeyi Borges ve Dostoyevski ile surduruyor. Bengi Kıracoğlu Paixao'nun İspanyolca'dan Turkceleştirdiği Borges – Sonsuz Labirent, yazarın sayısız oyku, deneme ve şiirinden pek cok ipucu icermesinin yanında, Borges'in hayatı boyunca durmadan referans verdiği kimi imgelere olan derin takıntısının da kaynaklarına inmeye calışıyor.
"Borges – Sonsuz Labirent", 19 Haziran itibarıyla raflarda, kutuphanelerde.
(Tanıtım Bulteninden)
Editor : Servet İnandı
Yayıma Hazırlayan : Ozan K. Dil
Kitap Adı: Borges-Sonsuz Labirent Yazar: Nicolas Castell , Oscar Pantoja Cevirmen: Bengi Kıracoğlu Paixao Yayınevi: Flaneur Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 16 x 24 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786056778551