İki gergedana da bir şey olacak olursa bir turun sonunun gelmesi soz konusuydu. Bu yuzden bilim insanları laboratuvar ortamlarındaki calışmalarını hızlandırdı. İnsanlığın kendi elleriyle yok olmaya ittiği bir turu, yine kendi elleriyle kurtarabilmelerinin mumkun olduğunun farkına varan bilim insanları, laboratuvar ortamında turun devamlılığını sağladı.
[h=2]Laboratuvar ortamında embriyolar oluşturuldu:[/h]

Uzun uğraşlar sonucunda uluslararası bilim insanları konsorsiyumu tarafından bir acıklama geldi. Fatu ve Najin'deki olgunlaşmamış yumurtaları başarıyla cıkartıp, onları İtalya'da yer alan Avantea laboratuvarına taşıdıklarını belirttiler.
Yumurtalar dollenmeye hazır hale geldikleri zaman, şu anda hayatta olmayan iki erkek beyaz gergedanın spermleriyle dollenme işlemi gercekleştirildi. Her ne kadar Najin'in yumurtaları sperm kalitesinin duşuk olmasından dolayı başarısız olmuş olsa bile, Fatu'nun yumurtalarından embriyo uretimi başarıyla sonuclandı. Konsorsiyumun ortaklarından biri olan Leibniz Hayvanat Bahcesi ve Vahşi Yaşam Araştırmaları Enstitusu, embriyonun dondurulduğunu acıkladı.
Najin ve Fatu'n hamile kalamayacağı icin yumurtalar başka taşıyıcı annelere yerleştirilecek. Eğer bu calışma sonuc verecek olursa beyaz gergedanların nesli kurtulmayı başarabilir.