Kablosuz kulaklığın muhteşem bir rahatlık olduğunu reddedemeyecek kimse yoktur. Fakat ozellikle kulak ustu olmayan kablosuz kulaklık modellerinin sunduğu kendilerine has bir tehlike bulunuyor. Kablosuz kulaklıklardan birisini kaybettiğinizde muzik deneyiminiz de buyuk anlamda son buluyor.
Kablosuz kulaklığınızı kaybetmek ozellikle Apple'ın AirPods gibi pahalı bir kulaklığınız varsa aynı zamanda canınızı da acıtabiliyor. Bununla birlikte kulaklıklar kaybeden tarafından bir daha hicbir şekilde gorulemeyeceği bir yere gidiyor. Japonya'daysa kaybolan kulaklık sorunu, dunyanın en buyuk şirketlerinden birisinin cozumunu gerektirdi.
[h=2]Panasonic'ten kulaklık kurtarıcı arac:[/h]
Teknoloji şirketi Panasonic, Japonya'da metro veya tren raylarına duşen kablosuz kulaklıkları toplamak icin bir arac geliştirdi. Japonya'nın JR East demiryolu şirketiyle birlikte calışan Panasonic, sahibinden kacan tek kablosuz kulaklıkları anında yakalayan bir vakum cihazını kullanıma soktu.
Kablosuz kulaklıklar icin ayrı bir cihaz uretilmesinin ana nedeniyse kulaklıkların bir hayli kucuk olmasıydı. Normal şartlarda demiryolu calışanları, raylara duşen eşyaları almak icin mekanik aletler kullanıyorlardı. Fakat kulaklıklar fazlasıyla ufak olduğundan ve zaman zaman taşların arasına girdiğinden mekanik aletler işlevini yitiriyordu.

[h=3]Koskoca iPhone 12 Pro'yu Şehirlerarası Otobus Ekranına Cevirdik[/h] Panasonic'in geliştirdiği arac, ucunda parmak boyu kadar tupler barındırıyor. Arac, bu tupler sayesinde bir vakum gorevi goruyor ve cakıl taşı veya herhangi bir şey arasında kalmış kablosuz kulaklıkları yerinden alıyor. Kablosuz kulaklıklar tuplerin icine girmeden aletin ucunda kalıyor ve yukarı cekiliyor.
JR East, yalnızca temmuz ve eylul ayı arasındaki donemde 78 farklı istasyonda 950 kayıp kablosuz kulaklık raporladıklarını acıkladı. Şirket, bu kulaklıkların gunun son trenlerinin ardından alınması gerektiğini belirtti. Bu gorevse calışanlar icin bir hayli zorlu oluyordu.