PUBG Mobile, mobil platformdaki battle royale oyunları arasında en iyi ve en populer olanlarından biri. Mobil surumun cıkışının birkac hafta ardından geliştiriciler, oyunu PC’de de oynamanıza yarayan Gameloop (Tencent Gaming Buddy) Android emulatorunu de resmi olarak yayınlamışlardı. Oyun şu anda 100 milyondan fazla indirme sayısına ve Google Play Store’da 4,2 yıldız dereceye sahip.
PUBG Mobile’in her ne kadar bir mobil oyun olsa da yuksek performans veren bir sistem gerektirdiği maalesef aşikar. Bu noktada orta-alt segment bilgisayara sahip oyuncular, oyunu oynarken gecikme ve FPS duşuşu sorunları yaşıyor. Biz de PUBG Mobile oynarken Gameloop ya da Tencent Gaming Buddy FPS değeri nasıl artırılır anlattık.
[h=2]PUBG Mobile Gameloop (Tencent Gaming Buddy) FPS artırma taktikleri:[/h] Arkada calışan tum uygulamaları kapatın Grafik ayarlarınızı duşurun Android emulatoru cozunurluğunu duşurun Sanallaştırmayı etkinleştirin [h=2]Arkada calışan tum uygulamaları kapatın[/h]
Adım #1: Gorev cubuğuna sağ tıklayıp Gorev Yoneticisini acın. Adım #2: Programlar kısmına gelin. Adım #3: İşlemci ve RAM’i gereğinden fazla somuren programları kapatın. Coğu zaman arka planda calışan gereksiz uygulamalar sisteminizi cok fazla yavaşlatır ve FPS duşuşune sebep olur. Tencent Gaming Buddy FPS artışı sağlamak icin gorev yoneticisini acın ve Programlar kısmında arkada calışan, CPU ve RAM’i somuren tum programları kapatın.
[h=2]Grafik ayarlarınızı duşurun[/h]
Adım #1: Oynadığınız oyunu (PUBG Mobile, COD Mobile, Garena) acın ve Ayarlarına girin Adım #2: Grafik seceneğine gelin. Adım #3: Butun ozellikleri en duşuğe cekin. Herhangi bir oyunda FPS artışı sağlamak icin en etkili yol, oyunun grafik ayarlarını duşurmektir. Oynadığınız oyunun ayarlar kısmına gidip grafik ayarlarını acın ve butun ozellikleri en duşuğe cekin. Grafikleri duşururken FPS seceneğini en yukseğe cekmeyi de ihmal etmeyin.
[h=2]Android emulatoru cozunurluğunu duşurun[/h]
Adım #1: Sağ ustteki 3 cizgi ikonuna tıklayın Adım #2: Motor sekmesine gelin Adım #3: Cozunurluğu duşurun. Ozellikle PUBG Mobile ve Call of Duty Mobile’ı oynarken Gameloop veya eski adıyla Tencent Gaming Buddy FPS artışı sağlamak icin emulatorun cozunurluğunu de duşurebilirsiniz. Oyunun goruntu kalitesi duşse de alacağınız FPS bir hayli artacaktır.
[h=2]Sanallaştırmayı etkinleştirin[/h]
Adım #1: Bilgisayarınızı başlatırken BIOS menusunu acmak icin gerekli F tuşuna basın. (Genellikle F11, F8 veya F2 oluyor) Adım #2: Sistem Konfigurasyonu (System Configuration) sekmesine gidin. Adım #3: Virtualization Technology’ye gelip Enter’a basın ve Enabled yapın. Adım #4: F10 tuşuna basın ve secenekleri kaydederek bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sanallaştırma (virtualization) teknolojisi, bilgisayarınızın diğer işletim sistemlerini taklit etmesini sağlar. Bazı bilgisayarlarda bu ozellik fabrika cıkışında etkin olsa da coğunda devre dışı durumda. Bu ozelliği etkinleştirmek icin bilgisayarınızın BIOS ayarlarına gitmeniz gerekiyor. Eğer hangi tuş kombinasyonuyla BIOS’unuzu acacağınızı bilmiyorsanız anakart modelinizi internette aratarak bulabilirsiniz.
Boylelikle bir PUBG Mobile oyununu PC’de oynamanıza yarayan Gameloop (Tencent Gaming Buddy) uzerinde FPS nasıl artırılır sorusunu yanıtladığımız iceriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Duşuncelerinizi ve onerilerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında belirtmeyi lutfen unutmayın. Ayrıca resmi Telegram kanalımıza buradan abone olabilirsiniz.