6 Ekim Cuma gunu itibari ile denetimler sıklaşmış olacak. Peki, Yeni koronavirus tedbirleri! Koronavirus yasakları nelerdir?
[h=3]YENİ KORONAVİRUS TEDBİRLERİ![/h]Ozellikle işyeri ve cadde/sokak denetimlerinde belediye zabıta personelinin tamamından istifade edilecek. Kolluk gorevlileri ve zabıta personelinin yanı sıra denetim ekiplerine diğer kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odalarından mumkun olan en fazla sayıda personel gorevlendirilecek.
81 il ve 922 ilcede bizzat valiler ve kaymakamların başkanlığında gercekleştirilecek olan sahadaki denetim faaliyetlerinin; belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yoneticileri ve personeli, koy/mahalle muhtarları, meslek odaları, genel kolluk birimleri (polis, jandarma, sahil guvenlik) ve ozel kolluk gorevlilerinin (zabıta, ozel guvenlik vb.) katılımıyla oluşturulan ekipler vasıtasıyla ozellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde yoğunlaştırılacak.
Toplu taşımalarda denetim artacak. Pazaryerleri ile alışveriş ve sosyal hayat acısından canlı cadde, bulvar ve sokaklar gibi kişilerin yoğun olarak bulundukları kalabalık yerlere oncelik/ağırlık verilecek.
Toplu ulaşım aracları ile ticari taksilerin denetimlerinde; her aracın kontrol edilmesine ozellikle dikkat edilecek. Şehirler arası toplu ulaşım araclarında HES kodu ve maske zorunluluğuna bakılacak.
[h=3]KORONAVİRUS YASAKLARI NELER?[/h]Koronavirus vaka sayısında yaşanan artış, yeni tedbirlerin alınmasına neden oldu. Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;
"Ozel sektor ve kamuda esnek mesai uygulaması teşvik edilecektir. Pazar yeri ve market gibi yerlerde denetimler arttırılacaktır. Paket servis haric olmak uzere lokanta, restoran, pastane, berber, nikah, duğun salonu, yuzme havuzu, kaplıca, hamam, internet kafe, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonunda hizmetler saat 22.00'de sona erecektir. Vatandaşlarımızdan kalabalık ortamlardan kacınmalarını ev ziyaretini mecbur olmadıkca yapmamalarını ozellikle rica ediyorum."dedi.