Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) kayıtlı oğrenciler, 9 Kasım'dan itibaren yuz yuze eğitime başlayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı Ozel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Mudurluğu BİLSEM'lerde yuz yuze eğitime ilişkin il milli eğitim mudurluklerine yazı gonderdi.
Buna gore, 9 Kasım'dan itibaren BİLSEM'e kayıtlı oğrencilerden, ilkokulların 1, 2, 3 ve 4'uncu sınıfları, ortaokulların 5 ve 8'inci sınıfları, ortaoğretim kurumlarının 9'uncu sınıf oncesi hazırlık sınıfları ile 9 ve 12'nci sınıflarında oğrenimlerini surdurenler, haftada en fazla 2 gun ve gunde 6 saati gecmeyecek şekilde BİLSEM'lerde yuz yuze eğitimlerine başlayacak.

İl veya ilce hıfzıssıhha kurulu kararıyla acılan okullarda tum sınıflar seviyesinde eğitimlerini surduren BİLSEM'e kayıtlı oğrenciler de yuz yuze eğitimlerine haftada en fazla 2 gun ve gunde 6 saati gecmeyecek şekilde devam edebilecek. Yuz yuze eğitimlerde bir ders/etkinlik 30 dakika, teneffusler 10'ar dakika olacak.
Yuz yuze eğitim dışında kalan tum dersler, uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacak. Uzaktan eğitimlerde de bir ders suresi 30 dakika olarak planlanacak, oğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla desteklenmelerine yonelik tedbirler BİLSEM mudurluklerince alınacak.
BİLSEM'e gelmeyen oğrenciler devamsız sayılmayacak
Dersliklerde oturma planı, fiziki mesafeyi koruyacak şekilde duzenlenip bir sınıfta bulunması gereken en fazla oğrenci sayısı buna gore belirlenecek.
Yuz yuze eğitim icin oğrencisini BİLSEM'e gondermek istemeyen velinin yazılı onayı alınacak ve BİLSEM'e gelmeyen oğrenciler devamsız sayılmayacak.
Oğrencilerin BİLSEM'lerde gecirdikleri ders ici/dışı saatlerde maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaları hususunda rehberlik ve yonlendirme yapılacak.
Destek eğitim odalarında eğitim hizmetlerine, yeni bir acıklamaya kadar başlanmayacak.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Yıldız Aktaş