1. Coğu ‘Evet’leri ‘Hayır’ olarak kabul etmeye şimdiden başlayın.


Kadınların gebeliğin ikinci doneminden itibaren en sık sorduğu soru fiziksel gorunumuyle ilgilidir. Bu konuyla ilgili size soru sorduğundan veya imalı baktığında en esaslı ses tonunuzla reddedin.
Ornek soru:

“Hamileliğimden dolayı her yerimde catlak oluştu. Cok kotu gorunuyorlar dimi?”
Verilmesi gereken cevap:
“Asla kotu gorunmuyorlar. Sen her halinle dunyanın en guzel kadını ve annesisin”.
2. Evdeki tadilatlar icin kendinizi şimdiden hazırlayın.


Aslında gozunuzde buyuttuğunuz kadar zor değil. Sadece eskiden belki de depo gibi kullandığınız oda icin bazı değişiklikler yapacaksınız o kadar. Eşyaları cıkartıp, bebeğinize uygun boyamanız ilk adımınız olacak. Sonra zaten her şey sırayla olacak. Şimdiden nasıl bir dekorasyon olması gerektiğine eşinizle karar verin ve hazırlıklara başlayın.
3. Cantanızda ve cebinizde her an eşinize ozel sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun.


Gebelik boyunca en onemli konu beslenmedir. Bu yuzden eşiniz acıktım dediği anda tıpkı bir maratondaymışsınız gibi hareket etmelisiniz. Eşinizin karnını doyurmak bebeğinizin karnını da doyurmak olduğundan yanınızda her an sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun. Eşinizin ne zaman acıkacağı belli olmaz. Ayrıca eşinizle birlikte aynı porsiyonları tuketmeye dikkat edin. Ondan az yiyor olmanız onun fazla yediğini duşunmesine neden olabilir. Sabır sadece sabır.
4. Gebelik boyunca en yakın arkadaşınız gebelik hormonları olacak.


En yakın arkadaşınız dedik cunku bu hormonların etkisini surekli hissedeceksiniz. Sıradan bir reklam filmine ağlayan eşinize yapacağınız en iyi şey onun elini tutmak ve hafifce sarılmak. Bu onu sakinleştirecektir.
5. İlac cantası edinin ve her zaman yanınızda taşıyın.


Gebelik doneminde Folik Asit, D Vitamini, Omega 3 ve Kalsiyum takviyeleri duzenli kullanılması gereken takviyelerden. Bunları her zaman yanınızda taşıdığınızdan emin olun. Ayrıca gebeliğin 5. ayından sonra gerilen cildin catlamasını onlemek icin cantanın icerisine catlak kremi koymayı unutmayın. Son uc aylık doneme gelindiğinde ise reflu ve mide yanmasına karşı yanınızda bir koruyucu bulundurmayı ihmal etmeyin. Doktorunuz mutlaka hangi ilacı kullanmanız gerektiğini size soyleyecektir.
6. Herkes gelecekle ilgili plan yapıp yapmadığınızı soracak hazırlıklı olun.


Bebeğinizin kime benzeyeceğinden tutun da ona nasıl vakit ayıracağınıza kadar pek cok soruyla karşılaşabilirsiniz. Hepsine cevap vermeniz mumkun olmayacak. O yuzden sakinliğinizi korumaya devam.
7. Yatağınız artık uc kişilik. O eski konforu aramayın.


Hemen 'ne alaka ya' demeyin. Gebeliğin sonlarına doğru yatakta eşinizle kendi aranızda yastıktan orulmuş duvar bulabilirsiniz. Doğuma kadar sabretmeye devam.

__________________