Suriye'nin kuzeyinde Barış Pınarı Harekatı ile teror orgutu YPG/PKK'dan temizlenen Rasulayn ilcesinde 1614 oğretmen ve oğretmen adayı, secme ve değerlendirme sınavına girdi.
Turkiye'nin desteğiyle Rauslyan ilcesindeki yerel meclis ve ilce milli eğitim mudurluğu, teror orgut YPG/PKK'dan temizlenen Rasulayn ilcesindeki halkın eğitim hakkından mahrum kalmaması icin bu alana yatırım yapmaya devam ediyor.
Rasulayn yerel meclisi ve ilce milli eğitim mudurluğu, ilcedeki okullarda gorevli oğretmenlere değerlendirme, yeni oğretmenlerin gorevlendirilmesi icin de secme sınavı duzenledi.
1614 kişiden 969 oğretmen değerlendirme sınavına girerken, 645 kişi de secme sınavında ter doktu.
Milli Eğitim Muduru İntisar Dado, AA muhabirine yaptığı acıklamada, sınav sorunlarının uzmanlık alanlarına gore hazırlandığını belirtti.
Dado, "Oğrencilerimize en iyi oğretmenler getirmek ve kaliteli eğitim verebilmek icin elimizden geleni yapıyoruz." dedi.
Secme sınavına katılanlardan Abdullah Huzeym, sınav sorularının her oğretmenin uzmanlığına gore hazırlandığını, kendine ve diğer oğretmenlere başarılar dilediğini soyledi.
Turkiye'nin gercekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı'nın ardından Tel Abyad ve Rasulayn ilcelerinde hazır hale getirilen 422 okulda bu sene ilkokul, ortaokul ve lise cağında toplam 48 bin oğrenci ders başı yaptı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Eşref Musa