Fetullahcı Teror Orgutu'nun (FETO) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Ussu'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılandığı davaya, sanıkların son sozlerinin dinlenilmesiyle devam edildi.
Ankara 4'uncu Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampusu'ndeki duruşma salonunda gorulen duruşmaya, sanıklar Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) uzerinden katıldı.
Tarafların avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, son sozleri dinlenilen eski astsubay Emre Karaaslan, darbe teşebbusune katılmadığını ve sucsuz olduğunu savundu.
Hicbir teror orgutuyle ilgisinin bulunmadığını savunan Karaaslan, "Oncelikle hakkımda tum delillerin toplanmış olması, uzun tutukluluk suresi gibi nedenlerle tutuksuz yargılanmak uzere tahliyeme, yargılama sonunda da beraatıma karar verilmesini talep ediyorum." dedi.
Donemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Unal'ın emir astsubayı Metin Cerkezoğlu da uzun suredir tutuklu bulunduğunu, mağdur edildiğini ve sucsuz olduğunu one surerek, beraatını talep etti.
Eski kursiyer teğmen Yavuz Selim Ozberk, kursiyer teğmenlerin emir verme yetkisinin olmadığını, kendilerinin en alt rutbede bulunduklarını belirterek, "Bana verilen emirleri yerine getirdim. Darbeye karışmadım. Hakkım olan hurriyetimin verilmesini istiyorum." diye konuştu.
Eski kursiyer pilot teğmen Taner Doğan da sucsuz olduğunu one surup, "Bir kursiyer olarak bu darbenin hicbir yerinde yar almadım. Haksız bir şekilde tutukluyum. Adaletin tecelli edeceğine inandım, hala inanıyorum. Son kez masum olduğumu, beraatımı talep ettiğimi soyluyorum." ifadesini kullandı.
Eski kursiyer teğmen Zubeyir Guler, filo komutanı sanık Hakan Karakuş'un emriyle nizamiye bolgesine gonderildiğini, herhangi bir şekilde silah kullanmadığını iddia etti.
Guler, "Orada tek yaptığımız olan biteni izlemekti. Uzun suredir tutukluyum. Hangi fiilimden dolayı bu kadar tutuklu kaldığımı hala bilmiyorum. Beraat bile etsem benim icin adalet gec tecelli edecektir. Adalet mekanizmasının hakkımda vereceği mahkumiyet kararı beni inancımdan dondurmeyecektir. Adaletin burada olmasa da başka yerde tecelli edeceğine inanıyorum." diye konuştu.
Eski kursiyer teğmen Murat Yazıcı da herhangi bir orgutle ilgisinin bulunmadığını one surdu.
Yazıcı, "Bugun son sozlerimi soylediğimi duşunmuyorum. Adaletin sağlanacağı gun gelecek. Asıl son sozler o gun soylenecek." ifadesini kullandı.
Diğer sanıklar da masum olduklarını one surup beraatlarını istediler.
Yarınki celsede mahkemenin diğer 57 sanığın son sozlerini dinleyip, karar duruşması icin tarih vermesi bekleniyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Serdar Acıl