Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Efeler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (EFAK) gonulluleriyle bir araya geldi.
İzmir Depremi'nde gosterdikleri ozverili calışmalar icin ekibe teşekkur eden Atay, EFAK envanterine 2 yeni arac alınacağının da mujdesini verdi.
Efeler Belediyesi Meclis Salonu'nda gercekleştirilen toplantıda Başkan Atay, EFAK Ekip Sorumlusu Hanife Munglay'dan İzmir Depremi'nde yuruttukleri arama-kurtarma faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı. Atay, "Emekleriniz parayla veya başka bir şekilde odenemez. Calışmalarda hepimizin umudu oldunuz. Enkaz altından 2 vatandaşımızı canlı olarak cıkardığınız haberiyle bize umut oldunuz" dedi.
EFAK ekibinin arama-kurtarma calışmalarında ekipman olarak gereksinim duyduğu aracları bir an once tamamlayacaklarını soyleyen Başkan Atay, EFAK'a teslim edilmek uzere kentsel arama kurtarma aracı ve kurtarma romorku alınması icin talimat verdi.
Efeler Belediye Başkanı Atay, konuşmasının devamında;
"Sizin can kurtarmak icin kullandığınız araclar, bir belediye başkanının makam aracından daha kıymetli ve onemlidir. Ben goreve geldikten sonra yeni makam aracı almadım, mevcut aracları kullanmaya devam ediyorum ama eğer gerekirse sizin araclarınızı temin etmek icin bu aracları da satarım. Gereken aracları alacağız ama umarım bir gun bile kullanmak zorunda kalmayız" ifadelerinde bulundu. Başkan Atay, toplantı sonunda 11 kişilik EFAK timine plaket ve cicek takdim etti. - AYDIN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı