Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, İzmir'de yaşanan deprem sonrası evlerine giremeyen vatandaşlara ve enkazda arama kurtarma calışması yapan ekiplere sıcak yemek, atıştırmalık, battaniye, gıda kolisi ve cocuklar icin oyuncaklardan oluşan yardım malzemeleri dağıttı.
Yedi Başak Derneği, İzmir'in Seferihisar acıklarında meydana gelen 6,6'lik deprem ve tsunami sonrası Dernek Başkanı Mustafa Bulut başkanlığında acil toplanarak evleri zarar gormuş ve geceyi dışarda cadırda gecirmek zorunda kalan afetzede vatandaşlara acil yardım ulaştırmak icin calışma yaptı. Calışmalarını tamamlayan Yedi Başak yardım ekibi, deprem bolgesine intikal ederek enkaz alanlarında tarama faaliyetleri yaptı. Tarama faaliyetleri sonrası ihtiyac tespit calışmalarını tamamlayan Yedi Başak, depremden zarar goren vatandaşlara sıcak yemek, atıştırmalık, battaniye, gıda kolisi ve cocuklara oyuncak yardımında bulundu. Enkaz bolgelerinde yardım calışmalarını yuruten Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Genel Muduru Halil Kafarak, calışmalar hakkında bilgi vererek, "Ulkemiz coğrafi konum gereği deprem ile her an karşı karşıya gelebilecek durumda. Bizler de bu tur afetlere karşı hazırlıklı olmalıyız. Yakın zamanda yaşadığımız Elazığ depreminde edindiğimiz tecrube ile AFAD ve Kızılay koordinasyonunda yardım yapılacak yerlerin tespitini yaparak yaraları sarmak icin faaliyetlerimize başladık. Evlerinin zarar gormesi sonucu cadırlarda kalan vatandaşlarımıza ve enkazlarda arama kurtarma calışmalarında bulunan kahramanlarımıza gunluk olarak sabah, oğlen, akşam uc oğun sıcak yemek hizmeti sunduk. Enkazda arama kurtarma ekibine tozdan etkilendikleri icin ayran ve sut dağıtımı gercekleştirdik. Parklarda cadırlarda kalan vatandaşlarımıza gıda kolisi, battaniye ulaştırdık. Gece soğuk olduğundan akşam yemeği sonrasında ekibimiz vatandaşlarımıza cay ikramında bulundu. Diğer taraftan depremden olumsuz etkilenen minik yurekli cocuklarımıza oyuncak hediye ettik ve onlarla oyun oynayarak depremin uzerlerindeki olumsuz etkisini bir nebzede olsa azaltmaya calıştık. Halkımızın zor zamanlarda birlik beraberlik duygusu en yuksek seviyeye cıktığını İzmir'de de gozlemledik. Emrah apartmanında akşam yemeği dağıtımında bir aile ellerinde corba tenceresiyle dağıtım standımıza gelip pişirdikleri corbayı bizimle beraber dağıttılar. Gercekten zor bir surec fakat burada vatandaşlarımızın ne derece kenetlendiğini ve birbirine destek olduğunu bu ornekle daha iyi gormuş olduk. Dernek olarak İzmirli vatandaşlarımızın yanında olup yaraları beraber saracağız. Tekrardan depremde yaşamlarını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Ayrıca devletin her kademesinde calışan gorevlilerimize, gece gunduz demeden fedakarca calışan arama kurtarma ekiplerimize ve canla başla yaraları sarmaya calışan sivil STK'larımıza gonulden teşekkur ediyorum" diye konuştu. - GAZİANTEP
Kaynak: İhlas Haber Ajansı