Tekirdağ'da, Mera Islahı Projesi kapsamında ıslah edilen alanlardan elde edilen 32 bin ton kaba yem hayvan ureticilerine dağıtıldı.
Buyukşehir Belediyesinden yapılan acıklamaya gore, tarım ve hayvancılık alanında ceşitli projeleri hayata geciren belediyenin calışmaları devam ediyor.
Belediye tarafından hayata gecirilen proje kapsamında Karamurat ve Sarnıc mahallelerinde gubre ve tohum dağıtım toreni duzenlendi.

Tekirdağ Buyukşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, torende yaptığı konuşmada, kentin tarım potansiyelinin yuksek olduğunu belirtti.
Bu potansiyeli iyi değerlendirmek zorunda olduklarını aktaran Albayrak, şunları kaydetti:
"Tekirdağ, Turkiye'deki buyukşehirler icinde arazinin buyuk coğunluğunu tarımda kullanan tek buyukşehir. Biz goreve geldiğimiz gunden bu yana toplam 325 bin donum meranın 108 bin donumunu ıslah ettik. Bu calışmalar sonucu elde ettiğimiz 32 bin ton kaba yemi de ureticilerimize dağıttık. Namık Kemal Universitesinin desteği ile proje yeni bir ivme kazanmış oldu."
Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise hem dunyanın hem de Turkiye'nin zor zamanlardan gectiğini bildirdi.
Bu surecte yaşanan ekonomik sıkıntıları yenmenin tek yolunun uretimi artırmak olduğuna değinen Yurdakul, "Ureticimiz bu projemiz sonucunda kaba yem ihtiyaclarının yuzde 60'ını bu meradan karşılayacak. Ben bu projenin hem Malkara, hem Tekirdağ hem de Turkiye'nin ekonomisine katkıda bulunacağını duşunuyorum." ifadesini kullandı.
Namık Kemal Universitesi (NKU) Ziraat Fakultesi Oğretim Uyesi Prof. Dr. Canan Şen ise universitelerin yerel yonetimler ile iş birliğinin onemli olduğunu kaydetti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammet Mutaf