Adana'da, Fetullahcı Teror Orgutu/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETO/PDY) "mahrem imamları" ile ankesorlu ve bufe telefonlarından periyodik ve ardışık arama yontemiyle haberleştiği iddiasıyla haklarında dava acılan eski askeri okul oğrencisi 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar E.K, E.Y, U.B, E.P ve O.S. ile avukatları katıldı.
Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mutalaasında tum sanıkların FETO/PDY'nin "mahrem imamları" ile ankesorlu hatlar ve bufe telefonlarından periyodik ve ardışık arama yontemiyle irtibat kurduğunun tespit edilmesi ve sanıklara ait HTS raporlarının karşılaştırmalı incelenmesi sonucu elde edilen veriler dikkate alınarak, uzerlerine atılı "silahlı teror orgutune uye olma" sucundan ayrı ayrı cezalandırılmasını istedi.
Sanık E.P. savunmasında, mutalaayı kabul etmediğini, FETO/PDY'nin "mahrem imamları" ile ankesorlu ve bufe telefonlarından periyodik ve ardışık arama yontemiyle haberleşmediğini ileri surdu.
Orgutun mahrem yapılanmasıyla bir bağlantısının olmadığını savunan E.P, "Telefonuma ByLock yuklemedim ve kullanmadım. FETO'nun mahrem imamları ile irtibatım yoktur. Esas hakkındaki mutalaaya karşı ayrıntılı savunma yapmak icin sure istiyorum. Beraatime karar verilmesini talep ederim." dedi.
Diğer sanıklar da FETO/PDY ile bağlantılarının olmadığını savunarak beraatlerini istedi.
Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek ve esas hakkındaki mutalaaya karşı savunma hazırlanması icin duruşmayı erteledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdulkerim S. B. Topaloğlu