KARABUK Universitesi'nde, 1952 ile 1988 yıllarında arasında uretilen 40 arac, oluşturulan acık hava muzesinde sergilendi.
Karabuk Universitesi, 1952 ile 1988 arasındaki yıllar arasında uretilen, aralarında minibus, kamyon ve traktorun de yer aldığı 40 otomobili universitede oluşturulan acık hava muzesinde sergiliyor. Universitenin aldığı veya universiteye bağışlanan araclar, ziyaretcilerin ilgisini cekiyor. Karabuk Universitesi Rektoru Refik Polat, "Hepimiz bu aracları bir şekilde yollarda gormuştuk. Bu aracları burada toparladık ki Karabuk icin, Karabuk Universitesi icin bir değer oluştursun. Universitenin icinde gezerken bakıyorum, insanlar cocukları ile buraya, akşam gezmeye geliyorlar. Bu alanı farklı araclarla neşeli ve huzurlu bir alan haline donuşturduk. Karabuk ve şehir dışından ziyaretcilerimizi bekliyoruz" dedi.
Rektor Polat yeni bağışlar beklediklerini belirterek, "Elimizde şu an 40 civarı bir arac var ama tahmin ediyorum ki bunlar yakın zamanda 100 aracı gececektir. Cunku bircok kişinin elinde atadan, dededen kalma araclar var. Onları buraya bağışlarlar diye duşunuyorum ki boyle talepler de var. Biz onların isimlerini yazacağız ve araclarını buraya alacağız" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Yasin ALDEMİR