BALIKESİR'in onemli zeytin uretim merkezlerinden Burhaniye ilcesinde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle kurulan Karayaz Zeytinyağı Fabrikası hizmete girdi. Yuzde 65 hibe desteği verilen fabrikanın kurdelesi Kaymakam İlyas Memiş, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Tarım ve Orman İlce Muduru Muhsin Pala, işletme sahibi Naim Karayaz ve ailesi tarafından kesildi.
Burhaniye ilce merkezine 2 kilometre uzaklıktaki kırsal Şarkoy Mahallesi'nde devlet desteği ile yaptırılan modern zeytinyağı fabrikasının acılışı torenle yapıldı. Acılışa katılan Kaymakam İlyas Memiş ve Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler fabrikayı gezerken, işletme sahibi Naim Karayaz'dan bilgi aldı. Gunluk 160 ton zeytin işleme kapasitesine sahip fabrikanın hizmete girmesi zeytincileri sevindirirken, yorede devlet desteği ile yaptırılan modern zeytinyağı fabrikalarının sayılarının arttığı bildirildi. Kaymakam İlyas Memiş, ilcede modern fabrikaların coğalmasının sevindirici olduğunu anlatırken, ureticilere hayırlı sezon diledi. Burhaniye Tarım ve Orman İlce Muduru Muhsin Pala da yeni acılan fabrikanın Burhaniye'nin 53'uncu zeytinyağı fabrikası olduğunu soyledi.
'İLCEMİZDE BOYLE TESİSLERİN ARTMASINI İSTİYORUZ'İlcede zeytinyağı fabrikalarının artmasını istediklerini anlatan CHP'li Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, "Bugun Karayaz Zeytinyağı Fabrikası'nın acılışına katıldık. İlcemizde boyle tesislerin artmasını istiyoruz. Bu tesis modern fabrikası ve krom saklama kapları ile ciftcilerimize faydalı olacaktır. Devlet de boyle tesislere destek veriyor. Boyle tesislerin artmasıyla ureticilerin urunu daha iyi değerlenecek ve zeytinyağında kalite artacaktır. Tesisin ilcemize ve zeytincilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Fabrikanın yapımına gectiğimiz yıl başladıklarını anlatan 36 yaşındaki İşletmeci Naim Karayaz da "Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun yuzde 65 desteğiyle modern tesisimizi kurduk. Gunluk 160 ton zeytin işleme kapasitemiz var. Ayrıca 400 ton krom saklama kaplarımız mevcut. Fabrikamızda tum işleme safhaları SMS yoluyla ciftcilerimize bildirilmektedir. Burhaniye'de boyle bir yatırım yapmaktan mutluyuz. Yatırımlarımız devam edecek. Bizi tercih eden ciftcilerimize teşekkur ediyoruz. İnşallah, guzel bir sezon yaşarız. Herkes umduğunu bulur. Acılışımıza katılanlara teşekkur ediyorum" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Sefer TALAY