Baba değilim, hicbir zaman da olmayacağım. Ama ben bir kız cocuğuyum ve biri biyolojik iki tane babam var.

Dunya uzerindeki 23 yılı aşkın kısa sureli maceramda baba/kız ilişkisinin ozel bir şey olduğunu anladım. O kadar ozel ki; bir babanın sevgisi ve davranışları kızının kaderine ve kişiliğine şekil verebilir.

Roxane Gay'in bir babaya kız cocuğu yetiştirme konusunda verdiği tavsiyelerden ilham aldım ve gerek kişisel tecrubelerim gerekse diğer bircok kız cocuğunun deneyimleri sayesinde, tum babaların kızlarının yaşamlarını en iyi şekilde etkilemek icin bilmeleri gerektiğini fark ettiğim şeylerin listesini hazırladım.

Emin olun; kız cocuğu bekleyen babaların duşunduğu kadar zor değil.
-Mandy Velez-

1. Onun ilk gunden itibaren sizin "kucuk kızınız" olarak
kalacağını unutmayın. Ve fakat bu yolda caba harcamanız gerekecek.

2. Kız cocuğu olmasına dayanarak ilgilerinin neler olacağını onceden belirlemeye kalkışmayın ya da uzerinde baskı kurmayın. Ona yalnızca bebek değil araba ve legolar da sunun.

3. Ev ya da işleriniz konusunda size yardım etmesini sağlayın. Kendi ayakları ustunde duran, mesleği ne olursa olsun kariyerinde yukselecek guvene sahip bir kadın olacaktır.

4. Annesiyle eşit olduğunuzu goz ardı etmeden konuşun ki bir gun o da başkalarından aynısını beklesin.

5. Ona hassas tarafınızı gosterin. Eğer o da hassassa, bunun onu gucsuz ve zayıf bir insan yapmadığını anlayacaktır.

6. Aranızda yalnızca ikinizin anladığı espriler olsun. İnanın bunları asla unutmayacaktır.

7. Her zaman arkasında olduğunuzu ona da hissettirerek, korktuğu şeyleri yapması icin onu cesaretlendirin

8. Ona sozler verin ve sozlerinizi tutun. Hayatındaki kalp kırıklıkları yalnızca onun ne kadar ozel olduğunu fark edemeyenlerden kaynaklanmalı, sizden değil.

9. Sahip olduğunuz becerileri ve bildiklerinizi onunla paylaşın.

10. Siz de onun becerilerini oğrenmeye istekli olun.

11. Beceremeyeceğinizi hissetseniz bile onun ilgi alanlarını anlamaya calışın.

12. Resim, bale ya da gureş, yeteneği ne olursa olsun onem taşıdığını ona fark ettirin.

13. Oğlunuza soylemeyeceğiniz hicbir şeyi kızınıza soylemeyin.

14. Sizinle bir sorununu paylaşmak istediğinde onu başınızdan savıp annesine gitmesini soylemeyin. Onu dinleyin.

15. Hızla değişen vucudunu ya da cinsellik konusundaki merakını eleştirmeyin. Ona bunlarda utanılacak bir şey olmadığını oğretin.

16. Başka kadınların vucudu hakkında nesneleştirerek, aşağılayarak konuşmadığınızdan emin olun.

17. Ona etrafındaki guclu kadınlardan bahsedin. Bir gun onlardan ilham alacaktır.

18. Annesiyle birlikte karar verirken meseleleri onun onunde halledin. İlişkilerde kadınların erkeklerle eşit olduklarını gorup, onun kıymetini bilen birini kolaylıkla fark edecektir.

19. Erkeklerin guvenilmezliği konusunda şakalar yapmayın. Her konuda olduğu gibi, bu konuda da onun duşunce ve tahminlerine guvendiğinizi hissettirin.

20. Adaletsizliğin ve haksızlığın karşısında yer alın. Baskı altında olanların ve ezilenler yanında olun, onlara inanın. Boylece merhametin ne olduğunu gorecek ve doğru olanı yapmanın onemini ve insani yanını anlayacaktır.

21. Eğer iyi bir ornek olursanız onu kotu adamlardan korumanıza gerek kalmayacak, o her zaman sizden daha iyisini isteyecektir.

22. Kalbini kıracağından emin olduğunuz bir erkekle karşı karşıyaysa her zaman onun yanında olduğunuzu hissettirin. Ona geri donmesinin yersiz olduğunu fark edecektir.

23. Bedeni hakkındaki her şeyin onun kararı olduğunu soyleyin.

24. Yıkıcı eleştiriler yapmak yerine, annesine ve ona iltifat edin.

25. Onu sevdiğinizi ona soyleyin. Mesaj atın. Ne olursa olsun yanında olduğunuzu bilsin.

Alıntıdır