Depremden 91 saat sonra kurtarılan minik Ayda'nın kendisini ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan "maymun" istemesi, herkesi gulumsetti.
İzmir'deki depremde yaralanan ve tedavileri Ege Universitesi Hastanesi'nde devam eden yaralıları ziyaret eden Bakan Koca, ilk olarak Ahmet Citim'i ziyaret etti.

Sağlık durumu hakkında bilgi alan Bakan Koca, Citim'in kucuk bir operasyon gecirdiğini ve gozundeki morluğun gerilediği, durumunun iyiye gittiğini soyledi.
Bakan Koca'nın ziyaret ettiği, Rıza Bey Apartmanı'ndaki enkazdan 17 saat sonra cıkarılan İnci Okan da "Cok daha iyiyim, bacaklarımı daha rahat hareket ettirebiliyorum. Dun de bugun de ağrı kesici almadım." dedi.
Bakan Koca da "Allah'a emanet ol, Rabbim şifa versin, sabır versin." diyerek, İnci'den daha once de soylediği keman calma sozunu hatırlattı.
Perincek kardeşleri ziyaret etti
65 saat sonra enkazdan cıkarılan 3 yaşındaki Elif Perincek ile ablaları ikizler Ezel ve Elzem'i de ziyaret eden Koca, Elif'i kucağına aldı.
Bakan Koca, daha sonra yoğun bakım unitesindeki Minik Ayda'nın yanına giderek kendisine oyuncak bebek verdi.
Koca'nın "Beğendin mi?" sorusuna "Beğendim" yanıtını veren Ayda, "Guzel mi, adını ne koydun?" sorusuna ise "Bebek" cevabını verdi.
Minik Ayda'ya "Bizden başka ne istersin?" sorusuna "maymun" yanıtını vermesi uzerine Bakan Koca gulerek maymunu Ayda'ya gondereceğini soyledi.
Son olarak Gunay Ozışık'ın yanına giden Bakan Koca, Gunay'ın "sıkılıyorum" demesi uzerine, "Sabretsen, bize musaade etsen, genel olarak sen de giderek kendini iyi hissediyor olmalısın, değerlerin de duşuyor." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ali Korkmaz