GİRESUN'un Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, oturduğu sitenin onunde, kendisine sozlu saldırıda bulunan ve tehdit eden 2 kişiden birini tabancayla bacağından vurarak, yaraladı.
Olay, dun saat 23.00 sıralarında Guzelyalı Mahallesi'nde meydana geldi. Bulancak İlce Belediye Başkanı Recep Yakar, oturduğu sitenin otoparkında iddiaya gore, yanına gelen kimliği belirsiz 2 kişinin sozlu saldırısına uğradı. Saldırganları uzaklaştırmaya calışan Yakar, ruhsatlı tabancasıyla ateş etti. Yerden seken merminin bacağına isabet ettiği saldırganlardan biri bacağından yaralanırken, diğeri kactı. Cevredekilerin ihbarı uzerine bolgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekiplerinin ilk mudahalesinin ardından yaralı A.K., Bulancak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sol bacağından yaralanan ve ameliyata alınan A.K.'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
'KORKUTMAK AMACIYLA YERE ATEŞ ETTİM'Olaydan sonra polis merkezinde ifadesi alınan Belediye Başkanı Yakar, ailesinin yanında, kendisine saldırı yapıldığını one surerek, "Kufur ve tehdit etmeye başladı. Ben polisi aradım. Ancak şahıslar uzerime yurumeye başlayınca kendimi korumak icin ruhsatlı silahımı cekerek, korkutmak amacıyla yere doğru ateş ettim. Yerden seken kurşun saldırganlardan birinin ayağına isabet etmiş" dedi.
BELEDİYEDEN ACIKLAMAOte yandan İlce belediye başkanlığınca, yaşanan olayla ilgili, yazılı acıklamada bulunuldu. Acıklamada "Belediye Başkanımız Sayın Recep Yakar, ailesi ile birlikte, Guzelyalı Mahallesi Yeşilvadi konutlarında bulunan ikametine geldiği ve aracını konutun kapalı otoparkına park ettiği esnada kendisine yaklaşan bazı şahısların sozlu tehditlerine ve saldırısına maruz kalmıştır. Yaşanan menfur hadise sonrası adli makamlarca başlatılan cok yonlu soruşturma devam etmekte olup, farklı soylenti ve iddialara itibar edilmemesi hususunu kamuoyuyla paylaşır, Belediye Başkanımız Sayın Recep Yakar ve ailesine yapılan saldırıyı esefle kınarız" denildi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Hakan KABAHASANOĞLU