Samsun'da surdurulen "Geleceğe Kulac Atıyoruz Projesi" kapsamında 64 bin oğrenciye yuzme eğitimi verildi.
Valilikten yapılan yazılı acıklamada, İl Milli Eğitim Mudurluğu koordinatorluğunde Buyukşehir Belediyesi, Genclik ve Spor İl Mudurluğu ve İl Sağlık Mudurluğu ortaklığıyla yurutulen projeyle, yuzme eğitimi alan 2 ve 3. sınıf oğrencileri ile velilerine havuz hijyeni, obezite, sağlıklı yaşam, sporun sağlığa katkıları ve beslenme konularında da bilgi verildiği belirtildi.
Oğrencilerin ihtiyac duyduğu gozluk, bone ve mayoların ucretsiz verildiği projenin yurt genelinde ornek alındığı vurgulanan acıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"64 bin oğrencinin yuzde 96'sı yuzmeyi oğrendi. Oğrencilerden yuzde 51'inin ise yuzme faaliyetine halen devam ettiği tespit edildi. Yapılan anketlerde oğrencilerin yuzde 97'sinin mutlu olduğu saptandı. Sınıf oğretmenlerimize uygulanan ankette projeye katılan ve dikkat eksikliği olan oğrencilerin yuzde 71'ine olumlu etkisi olduğu tespit edildi. Spor faaliyetleri lisanslı oğrenci sayısında ise yuzde 26 artış saptandı."
Proje sonrasında 680 oğrencinin yuzmeye yeteneği olduğunun keşfedildiğine işaret edilen acıklamada, şunlar kaydedildi:
"Yetenekli oğrencilerin yuzde 20'si Genclik ve Spor İl Mudurluğune bağlı kuluplere, yuzde 80'i ise hafta sonu kurslarına yonlendirilmiştir. Ayrıca 64 yetenekli oğrenci beden eğitimi oğretmenleri tarafından ozel olarak calıştırılmaktadır. Devamsızlık yapan bazı oğrencilerin projeye katıldıktan sonra okula devam oranlarının arttığı da gorulmuştur. 2020-2021 eğitim oğretim yılında da 10 bin oğrenciye daha yuzme eğitimi verilmesi planlanmaktadır. Projemizin ilk yılında iki oğrencimizin yuzme yarışmalarında dereceler alması ve otizmli bir bireyin yuzme alanındaki yeteneğinin tespit edilmesi, projenin onemini daha da ortaya cıkarmıştır."
Acıklamada goruşlerine yer verilen Samsun Valisi Zulkif Dağlı da projenin oğrencilerin sporla tanışması acısından onemine değinerek, "Yıl boyunca aktif olarak spor yapmaları, spora karşı olumlu tutum geliştirmeleri acısından onemli bir proje. Projeyle ayrıca oğrencilerimizin sorumluluk duygusu, planlı calışma ve doğru karar verebilme yetilerinin gelişmesi, yetenekleri olcusunde spor yapabilmeleri, kotu alışkanlıklardan korunabilmeleri, sağlıklı bir beden ve ruh haline sahip olabilmeleri ile olumlu kişilik ozellikleri gosterebilmeleri hedeflenmektedir." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Fatih Mehmet Kurkcu