İzmir'deki depremin ardından sosyal medya hesabından provakatif paylaşım yaptığı iddiasıyla gozaltına alınan Neriman K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mahkeme, şuphelinin İl Afet Mudurluğu bunyesinde deprem ve afet bilinciyle ilgili eğitim ve seminerlere katılması şeklinde adli kontrol hukmu uygulandı.
İzmir'deki depremin ardından sosyal medya hesabından provakatif paylaşım yaptığı gerekcesiyle Neriman K. (50) isimli şahıs hakkında soruşturma başlatılmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "halkı kin ve duşmanlığa tahrik etme" sucundan başlatılan soruşturma kapsamında gozaltına alınan şupheli bugun Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Şupheli savcılıktaki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli kontrol istemiyle mahkemeye gonderildi. İfadesini alan Cumhuriyet Savcısı Furkan Okudan, şupheli Neriman K.'nın paylaşımlarının kamuoyunda tepki cektiğini belirtti. Şuphelinin İl Afet Mudurluğu bunyesinde deprem ve afet bilinci ile ilgili eğitim ve seminere katılması şeklinde adli kontrol uygulanmasını talep etti.
DEPREM VE AFET BİLİNCİYLE İLGİLİ EĞİTİM ALACAK
Anadolu Nobetci Sulh Ceza Hakimliği ifade işlemleri tamamlanan Neriman K.'yı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Şupheli hakkında İl Afet Mudurluğu bunyesinde deprem ve afet bilinci ile ilgili eğitim ve seminer alması şeklinde adli kontrol hukumleri uygulandı.
(Gamze Erdemir/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı