Karabuk Universitesinde (KBU) icerisinde ucak, tren, tramvay, otobus, traktor ve eski model otomobillerin olduğu arac muzesi acıldı.
Ayyıldız Stadı yanındaki alanda acılan muzede, ucak, tren ve tramvay ile en eskisi 1952 modele kadar olan 18 otomobil, 5 kamyon/kamyonet, 3 traktor 1 otobus ve 1 motosiklet bulunuyor.
KBU Rektoru Prof. Dr. Refik Polat, gazetecilere yaptığı acıklamada, "Turkiye'de, klasik otomobil, demir yollarının tren ya da hava yollarının ucak ve helikopter muzesi var ama buradaki hepsinin bir arada olduğu tek muze gibi. Burada eski tren, tramvay, otobus, traktor, 1980 ve altındaki modelli otomobiller ve ucağımız var. Helikopter gelecek." diye konuştu.
Polat, aracların 50 yaş ustu kişilerin cocukluğunun nostaljik arabaları olduğunu ifade ederek "Hepimiz bu aracları yollarda gormuştuk. Burada bunları toparladık ki Karabuk ve Karabuk Universitesi icin bir değer oluştursun. İnsanlar akşamları buraya cocuklarıyla gezmeye geliyorlar. Hafta sonları buraya cocukları alarak geliyorlar. Bu alanı boyle farklı araclarla neşeli ve huzurlu bir alan oluşturduk. İnşallah Karabuk'ten ve dışarıdan ziyaretcilerimizi bekliyoruz. Şu an elimizde 40 civarında bir arac var yakın zamanda sayının 100'u gececeğini duşunuyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Bircok kişinin evinin onunde atadan kalma araclarının olduğunu vurgulayan Polat, buraya arac bağışlama taleplerinin de geldiğini belirtti.
Muzeyi ziyaret eden KBU oğrencisi Dilek Bakır, burayı oldukca beğendiğini soyledi.
Arac muzesi oluşturulmasının universite adına gurur verici olduğunu dile getiren Bakır, "Gezdik gorduk. Haberi Twitter'dan almıştım. 'Hemen gelelim' dedik. Cok beğendik. Mavi cipi cok beğendim. Zaten ciplere ilgim var. Mavi renkli olması daha cok ilgimi cekti." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Orhan Kuzu