Konya'nın Beyşehir ilcesinde, İzmir'de yaşanan depremden dolayı başlatılan yardım kampanyasına ilce halkının desteği suruyor.
AFAD Başkanlığı'nın Konya Valiliği ile birlikte yuruttuğu yardım kampanyası kapsamında Beyşehir'de Anıt Meydanında kurulan cadırlarda depremzedelere gonderilmek uzere yardımsever vatandaşlar tarafından bağışlanan yeni battaniye ve standart gıda koliler kabul ediliyor. Kampanya dolayısıyla isteyen vatandaşlar makbuz karşılığında nakit para yardımı da yapabiliyor.
Yurutulen yardım calışmaları hakkında ilgililerden bilgiler alan Beyşehir Kaymakamı Yusuf Ozdemir, ilcede devam eden yardım kampanyasının Beyşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Beyşehir Belediyesi'nin işbirliğinde gercekleştirildiğini belirtti.
Beyşehir halkının ve ilcede faaliyet gosteren sivil toplum ve yardım kuruluşlarının da kampanyaya cok buyuk ilgi gosterdiğini vurgulayan Kaymakam Ozdemir, "İzmir'de acıları paylaşmak adına Beyşehir halkı olarak yardım eli uzatıyoruz. Acılarını yok edemeyiz ama onlara moral ve destek olabiliriz. Beyşehir halkı olaya cok duyarlı davrandı. Kısa bir sure icinde oldukca cok fazla malzeme topladık. İnşallah İzmirli kardeşlerimize yolladığımız zaman da faydalanmış olurlar. Yapılan bu yardımları en kısa surede toplayıp, Cuma gunu gondermeyi planlıyoruz. Ozellikle Beyşehir halkının bu anlamda gosterdiği duyarlılığa ve hassasiyete teşekkur ediyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız icin baş sağlığı, yaralı ve hala hastane de tedavi goren arkadaşlarımıza da gecmiş olsun diyerek, tekrar İzmir'e gecmiş olsun dileklerimi sunuyorum" şeklinde konuştu. - KONYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı