BALIKESİR'in Sındırgı ilcesinin Camikebir Mahallesi muhtarı Savaş C. (42), once satıp, sonra geri almak istediği evin borcunu odeyemeyince bunalıma girerek, intihar etti. Geride bıraktığı mektupta ise akraba ve arkadaşlarına seslenerek, aralarında para toplayıp, evi geri almalarını ve eşi ile cocuklarının mağdur edilmemesi icin vasiyette bulundu.
Sındırgı ilcesi Camikebir Mahallesi'nin evli ve 2 cocuk babası muhtarı Savaş C., gecen pazar gunu sabaha karşı Anadolu İmam Hatip Lisesi yanında dam olarak kullandıkları yerin yanındaki ağaca kendini asarak, intihar etti. Pazartesi gunu ilcede defnedilen muhtar Savaş C.'nin geride bıraktığı iki mektup ise okuyanların yureğini burktu. Akrabaları, yakın arkadaşları, Sındırgı Belediye Başkanı ve Kaymakamı'na hitaben yazdığı mektupta, kısa sure once sattığı ve ardından geri aldığı evin borcunu odeyemediğini anlatan muhtar Savaş C., aralarında para toplayarak, evin geri alınmasını ve evin tapusunun eşi Fadime C. uzerine yapılmasını vasiyet etti.
Muhtar Savaş C.'nin geride bıraktığı mektupta şu ifadeler yer verdi: "Beni seven siz değerli guzel insanlara, Sındırgı ilcesi Camikebir Mahallesi 597 ada 22 parsel ve 23 parselde bulunan şu an icerisinde oturmakta olduğum ev ve yakınındaki arsayı onuncu ay icerisinde bir iş yerinin sahibi olan A.G.'ye 150 bin TL karşılığı sattım. Paranın 90 bin TL'sini banka hesabıma yatırdı, 60 bin TL'sini almadım. Aradan bir hafta gectikten sonra ev ve arsayı geri satın almak istediğimi soyledim. 295 bin TL'ye anlaşıp, hayırlı olsun dedik. Benim alacağım olan 60 bin TL'yi duşunce A.G.'ye 235 bin TL'yi on birinci ay icerisinde odemek şartıyla borclandım. Beni seven herkesten tek bir ricam var. Lutfen benim başıma bir şey gelirse, bu hayattan olup, gidecek olursam A.G.'ye olan borcumu aranızda para toplayıp, oderseniz, ev ve arsanın tapusunu eşimin uzerine gecirirseniz, Allah hepinizden razı olsun. Lutfen ama lutfen sizlerden olursem, son isteğim bu olsun. Zaten olmuş olursam başka da bir şey isteyemem sizlerden artık. Başta ailem olmak uzere hepinizi cok seviyorum. Bir umuttur yaşamak…"
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "Muhtarımız Savaş C.'nin borcunu odemek icin kampanya başlattık. En kısa surede borcunu odeyip, evin tapusunu alarak, eşi Fadime hanıma teslim edeceğiz" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Necip KARATUNA